Du ser på smarttelefonene din oftere enn du tror. Sosiale medier – offline kl 22:00? Du sjekker oppdateringer i sosiale medier gjennom hele lunsjen, og så snart du rekker etter skolen. Til og med når du sitter på ramma er du online. Når logger du av? 

Som forelder til småbarn eller tenåringer, er du fraværende og selvopptatt. Noen sa du sitter til og med ved middagsbordet, for å sjekker Facebook, Instagram og nettaviser. Kjenner du deg igjen? Kan du være avhengig?

Kan din iver etter å ikke gå glipp av likes, kommentarer og nyheter om deg selv, dine venner eller noen i din familie – være det du bruker mest tid på, hver dag? Kanskje det er på tide å være mer bevisst på hvor ofte, hvor og når du er online? Tåler du noen timers pause? Abstinens?

Sosiale medier - offline kl 22:00?

 Går du glipp av livet fordi du er for ofte online?

Internett, er tidenes viktigste teknologiske bruker-nyhet for mennesket i det 21. århundre. Men, det kan utvilsomt misbrukes av mange. Ser du rundt deg på kafeen, på restauranten, i klasserommet eller i kantina på skolen eller på jobben. Du finner garantert flere med smarttelefon i hånden enn uten. Dessverre.

Sosiale medier – offline kl 22:00?

Resultatet av at mange bruker for mye tid online, er at vi slutter til slutt å se hverandre. Vi slutter å snakke sammen, vi kommuniserer nesten utelukkende via nettet og sosiale medier. Det er en stygg uvane vi med fordel kan endre rutinene på.

Hva med å logge av fast, hver eneste dag kl 22:00?

Barn i alle aldre opplever å ha foreldre som overser deres behov fordi de er mer opptatt av hva som skjer online. Mange småbarn får nettbrett selv, før de kan gå. Omsorgssvikt av verste sort. Dessverre har det skjedd dødsulykker fordi brukere selv har oversett farer eller havnet i livsfare på grunn av uoppmerksom adferd. Da har det gått for langt. Er det virkelig så viktig å være online, at man risikerer livet for siste nytt?

Venner, barn, foreldre, skolekammerater eller kolleger av deg har viktige ting å fortelle deg. Men da må du være mentalt til stede, og ikke stirre ned i smarttelefonen ved hver eneste mulighet.

Flere bedrifter med fokus på nett-vett, har smarttelefon-forbud i kantineområdet, nettopp for å la de ansatte få bruke tid på hverandre i stedet.

Gjør deg selv og de rundt deg en tjeneste logg av eller legg bort PC, nettbrett og mobiltelefon med jevne mellomrom. Logg helt av senest kl 22.00, og slå gjerne av TV’n samtidig. Snart vil du kjenne en lettelse over å slippe å ta stilling til alle oppdateringene du tidligere var så opptatt av.

Når logger du av?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Nettsvindel – naive nordmenn enkle offer, lurt for millioner

Nettsvindel - naive nordmenn enkle offer, lurt for millioner. Så er det nok engang bevist. Naive nordmenn er nettsvindlernes enkleste...

Lukk