Er du ikke på sosiale medier, går det helt fint, men har du lyst til å vite hva som skjer der ute, bør du være på snap, Insta og Face – til og med på Twitter, bør du ha en profil. Hvorfor? For å være oppdatert selvfølgelig. 

En liten innføring i hva som er hva, om du ikke vet. Det er det forbausende mange over 40 år som ikke gjør, fortsatt. Serr?! Tenker du som tenåring kanskje. Det er altså en forkortelse for kraftuttrykket mange unge bruker, seriøst.

Les også: Generasjon MEG

I en verden av teknologisk styring, er det mange som synes både unge og sikkert noen over førti, kan bruke for mye tid, på f.eks sosiale medier. Mulig det, men det er opp til hver enkelt å styre sin tid, på det som føles riktig for seg. Selvsagt kan det bli for mye av det gode, men det gjelder jo alt.

Det er og blir stor forskjell på å barbere seg og skjære av seg hele hodet. Man kan åpenbart gjøre mange andre og viktigere ting enn å sitte med ansiktet i en liten skjerm, eller foran en PC. Selvsagt. Men. Det betyr ikke at man ikke bør være en av mange i cyberspace.

InstagramWhale

  • Instagram bilder, er et gratis foto-delingstjeneste, brukes fortrinnsvis via din smarttelefon via en app, gratis
  • Snapchat, er en mobilapplikasjon for deling av foto og video, milliarder av brukere verden over, gratis
  • Facebook, verdens største sosiale medium, et nettsamfunn der brukeren oppretter sin egen profil og kan der skrive om seg selv, legge ut bilder og snakke med andre, gratis
  • Twitter, mikrobloggingnetjeneste, lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer, med maks 140 tegn, gratis

Man bør bruke sine egne sosiale medier som et verktøy, både for seg selv, men kanskje også for sin egen bedrift. Man kan bruke sine kontakter til å dele eget budskap, dele meninger og holde kontakt med venner eller familie man ikke ser for ofte. Og man kan bruk sitt nettverk til komme med tips, oppskrifter, dele filmer eller viktige nyheter.

Les også: Dyr reklame og annonse – blogg kan være svaret!

Visste du at annonser på Facebook er så viktig for mindre og mellomstore bedrifter, at det kan være med på å redde deres eksistens? Jo, det er faktisk et faktum, og det er flere og flere som oppdager denne måten å komme ut til massene. Papiravis-annonsens tid er definitivt forbi.

Har man unge barn som er i ferd med å gjøre seg kjent med world.wide.web og dets fallgruver, men også enorme muligheter. Er det en av de aller viktigste grunnene til at du som en mor eller far, er oppdatert og vet hva det er snakk om. Når poden kommer hjem og snakker om “Insta”, “Face” og “Snap”.

Ikke alltid og hele tiden, men med jevne mellomrom. Nyhetsbildet endrer seg fra minutt til minutt, det kan være ting du ikke trenger å vite om, men også hendelser som kan være nyttig for deg å få med.

Selvsagt er det viktig at de sosiale mediene ikke styrer livet ditt, men at du har såpass selvdisiplin, at du klarer å logge av, før det blir et problem for deg eller dine omgivelser. Bruk et fast klokkeslett der du logger av, og bruk f.eks helgene til andre ting enn å være online.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

vargas12.com