Southampton- Ingen krise å selge mange! Ingen lag med nesten £100 millioner på bok er i noen form for krise. Å spille i Premier League, en av de viktigste ligaer i verden gir også inntekter. Mange spår Southampton nord og ned fordi de har solgt alle sine beste spillere. Så feil kan man ta.

Liverpool derimot, som har brukt latterlig mye penger på flere av de såkalte “stjernene” i fra nettopp Southampton, har ingen garanti for at verken Rickie Lambert, Adam Lallana (allerede skadet i mange uker) eller Dejan Lovren blir noen stor suksess. “Saints” har pengene, Liverpool kan ha kjøpt katta i sekken, det har de gjort en rekke ganger tidligere.

Med ansettelsen av den nederlandske legenden Ronald Koeman (51) er Southampton i trygge hender. Trener Mauricio Pochettino gikk som kjent til Tottenham.

 Ronald Koeman sitter med et enormt nettverk i den internasjonale fotballen, etter å spilt for både PSV, Barcelona og Feyenord. Han har også imponerende 78 landskamper for Nederland. En trener med enorm erfaring både som spiller, men også som trener siden 1997, kan han bygge et nytt, ungt og spennende lag på “St. Mary Stadium”.

– Ved å bruke de enorme summene klokt, er Koemanns primæroppgave å erstatte de beste spillerne som kan ta Premier League-nivået på første forsøk, i første sesong.

Det kan bli vanskelig, men det er så absolutt mulig. De engelske spillerne er priset ut av markedet, det er ikke her Southampton skal bygge sitt lag, men i verden for øvrig.

Southampton- Ingen krise å selge mange!

Southampton- Ingen krise å selge mange!

Se ikke bort i fra at det er unge nederlandske, franske og kanskje chilenske eller spanske spillere som kommer inn i Koemans nye lag den kommende sesongen.

Uten sammenligning forøvrig er det fristende å nevne, Wolverhampton Wanderers, best kjent som Wolves, som hadde en rekke “stjerner” i sin tropp da Mick McCarthy fikk sparken, Wolves rykket ned med en rekke landslagsspillere i stallen.

Disse såkalte stjernene jobbet hver for seg og sin karriere, flere av disse er fortsatt i Wolves, men den nye treneren- Kenny Jackett, lar ikke disse få trene engang med A-lagstroppen. De må trene med juniorene, de er til salgs, men ingen vil kjøpe blaserte, late og avdankede spillere. Tidligere stjerner.

– På Jacketts lag, som skal spille Championship kommende sesong- etter opprykket fra League One, er det nesten bare unge sultne spillere som er villig til å blø, ja nesten dø for drakta, for laget og for sine medspillere. Wolves spilte 50 kamper forrige sesong og tapte kun 5 av disse. Med spillere på laget du neppe har hørt om. 

– Ingen stjerner, ingen som kommer foran andre, men et lag som har spillere som gjør hverandre gode nok til å vinne kamp etter kamp. Wolves vant League One, med god margin.

Kenny Jackett hentet inn de spillerne han visste vil gi han det talentet han søkte etter, men i tillegg la ned den innsats som kreves av gode fotballspillere i en engelsk liga- det være seg Premier League, Championship eller League One.

Nivåforskjellen er kanskje større mellom League One og Championship, enn opp til Premier League.

Southampton har vært gode og heldige, med å få så mye penger for riktig nok veldig gode spillere, men de er ikke bedre enn å komme på en middelmådig 8.plass, det er ikke mer unik enn at det faktisk er, Southampton som tok denne plassen. “Saints” er ikke verdens navle, nettopp derfor var det så oppsiktisvekkende at laget klarte en så høy plassering, og det er derfor ‘halve laget’ nå er solgt.

– Tragedien i Southampton er egentlig tidenes mulighet, hadde jeg vært fan av Claus Lundekvams tidligere lag, den hedersmann han er- så ville jeg ha gledet meg over mulighetene laget har, med en god trener med enorm internasjonal erfaring og penger på bok.

Han må hente inn unge, treningsvillige, talentfulle og sultne spillere som er villig til å blø for de hvite og røde stripene hos Southampton.

Det er jeg overbevist om at Ronald Koeman kan klare. Hva Liverpool skal med alle disse middelmådighetene i en lang sesong som også inkluderer Champions League er det nok bare Brendan Rodgers som vet.

Jay Rod Rodriguez (25) (engelsk = blir veldig dyr) vil vekk og kan bli solgt, det samme gjelder Morgan Schneiderlin (24) (fransk).

Fra før er Luke Shaw solgt til Manchester United (ble satt i egentrening av Van Gaal fordi han var fet og utrent når han kom). Calum Chambers er solgt til Arsenal samt Lallana, Lambert og Lovren til desperate Liverpool.

Selvsagt er det nettopp Liverpool og Southampton som møtes i første seriekamp lørdag 16. august, når Premier League endelig sparkes i gang igjen. Er det et lag du bør følge ekstra nøye denne sesongen så må det være “nye” Southampton.

Ronald Koeman har tidenes mulighet, å få inn et ungt, sulten og slagkraftig lag til å gjøre ekspertenes ord til skamme. Overgangsvinduet stenger 31. august.

Foto: Flickr/WimBarzilay

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Look to Sweden- Du gamla Du fria, Du fjellhöga nord…

Look to Sweden- Du gamla Du fria, Du fjellhöga nord. Vi må bare innrømme det, Sverige har det meste, også...

Lukk