Her lukter det korrupsjon lang vei? Urent trav, som Siv Jensen velger å kalle det. Hvor mye penger går det med til å granske regjeringens dårlig dømmekraft?

Energiselskapet Eidsiva ga først penger til Sp. Deretter gikk det Sp-styrte Olje- og energidepartementet inn for å stanse Eidsivas konkurrent i kampen om en fjernvarme-konsesjon.

Det er sunt med konkurranse, men når den ene aktøren trekker seg, som i dette tilfelle, så er det veldig lett å få konsesjon når man er alene om søknaden-

– Dette skaper mistanke om korrupsjon, sier Høyres stortingsrepresentant Per-Kristian Foss til VG.

Det var TV2 som i kveld avslørte at Eidsiva, som ga 500 000 til Sp i 2009, i fjor lå i strid med en konkurrent om å få konsesjon til å bygge et fjernvarmeanlegg på Gjøvik.

Konkurrenten Daimyo vant frem hos NVE i to runder, men da Eidsiva klaget til det Sp-styrte Olje- og energidepartementet (OED), ble det lagt ned byggeforbud for Daimyo mens klagen ble behandlet.

Foss mener koblingen mellom Eidsivas støtte og OEDs klagebehandling til Eidsivas fordel, er «ytterst uheldig».
– Ja, både fra Sps side, og fra dette merkelige selskapet Eidsiva, som har betydelig med Sp-innflytelse, sier Foss.

Han mener det er lite sannsynlig at Terje Riis-Johansen og de øvrige Sp-politikerne i OEDs politiske ledelse ikke var klar over pengestøtten fra Eidsiva til Sps fornybarprosjekt.

– Det kan da ikke være så store avstander i et så lite parti, sier en syrlig Foss-

Det er sikkert gått sport i for media- å lete etter grums fra dårlig politisk håndtverk- Men politikerene selv hjelper jaggu godt til må jeg si!

Makan!

Kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10018438

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
VIDEO- Menn og klær – «Fashion for men» høres mye bedre ut

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hdzqG0S2GXs&feature=fvsr[/youtube] Mesteparten av de klærne vi ser på videoen her har jeg ikke ville hatt om jeg fikk dem, men...

Bestill Julegaver allerede nå

LEKRE HÅNDLAGDE GYNGESTOLER  PASSER  FOR BARN FRA ETT TIL SEKS ÅR- DEN PERFEKTE JULEGAVE! MEGET GOD KVALITET! SENDER OVER HELE NORGE!  ...

Lukk