Gigantoppgjør og første kamp i gruppe C, der Både Italia og Spania er store favoritter til å gå videre til hver sin kvartfinale. 

Allikevel er det ikke så mange stjerner på det italienske landslaget igjen fra jubel-året 2006, da «Azzurri» ble verdensmestere etter å ha slått Frankrike i finalen etter ekstraomganger.

-Urokråka Mario Balotelli fra Manchester City og veteranene Gianluigi Buffon og Andrea Pirlo fra Juventus er internasjonale navn. I tillegg vil de mer fotballinteresserte også kunne dra kjensel på Daniele de Rossi fra Roma og Milans Antonio Cassano.

– Utover disse er de fleste av Italias EM-spillere mer eller mindre ukjente navn for dem som ikke følger Serie A tett. Det betyr ikke at Italia har noe dårlig lag som ikke har noe å by på. Tvert i mot. Italia kan gå hele veien og er alltid å regne med når det er store mesterskap.

Nå har det vært mer uro enn på lenge i italiensk fotball, nettopp derfor kan de være svært farlige. Italia kan vinne EM, de er gode nok til det.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5nzIrxk59vw&feature=related[/youtube]

Spania vant VM 2010, de ble Europa-mestre i 2008. Deres toppscorer Villa fra VM er ute med skade, men har så gode spillere å velge blant at det svekker de ikke nevneverdig.

Spania har deltatt i totalt tretten av nitten verdensmesterskap og åtte av tretten europamesterskap. I 1964 gikk de helt til topps etter å ha senket Sovjetunionen med 2-1.

– Med dette som unntak fra regelen, var Spania lenge landet som aldri fikk det til på landslagsnivå, mens de dominerte på klubbnivå. Det var tidligere. Spania har som sagt løftet de to seneste gjeveste trofeer.

Spania må finne seg i å være favoritter i samtlige kamper de spiller i EURO2012, uansett hvor langt de skulle komme. Med verdensklasse spillere på samtlige plasser på laget, og tidligere meritter så er det ingen overraskelse at spill på Spania som vinner i EM gir lavest odds.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LzKKcY0sUaE[/youtube]

– Spillere som bla. Iniesta, Cassillas, Torres, Alonso og Fabregas spiller til daglig på høyest mulig nivå i Europa og har mengder med erfaring på klubb og landslag. Det gir utvilsomt en fordel, og Spania kan komme til å vinne også dette EM.

For den som ikke er så interessert i fotball vil jeg uansett anbefale å se denne kampen.

Spania og Italia er selve ryggraden i europeisk toppfotball, både som landslag og i sine nasjonale ligaer. Som nasjoner for øvrig sliter landene voldsomt med arbeidsledighet og med økonomien.

Kanskje nettopp derfor er det viktigere enn noen gang for disse nasjonene å vinne viktige fotballkamper.

Bare et VM er større enn et EM.

Kamper mellom Spania og Italia er blant de aller største.

Vargas

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/leifbylive/article14956091.ab

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Til deg som er en mobber- Se deg i speilet, ser du mobberen?

Mobbing er et begrep som brukes i flere sammenhenger og som derfor har fått flere definisjoner. - Det er mobbing når...

Barn krenkes i skolen uten at voksne griper inn

Voksne skal gripe inn. Å bryte loven må få konsekvenser. AV: Reidar Hjermann, barneombud For noen barn er skolen tretten...

Lukk