Skulle det gå så galt at komiteen er så på bærtur at de velger en annen vinner av Spellemannprisen for beste låt eller hit, som det heter på musikk-språket, vil det bli bråk.

– Det er faktisk et folkekrav, fordi den låta betyr så mye for så mange, til tross for at det er utvilsomt mange gode låter som er nominert for beste hit for 2014. «Styggen på ryggen» er en skremmende og dønn ærlig låt. Den gir et bilde av hvordan livet kan bli når man mister fotfeste på veien. Da kan bagateller bli til høye fjell som må forseres, man lever i et evig mørke og ser liten vits i å leve.

Slik er det mange som har det i Norge, i dag- derfor er en slik låt fra en artist som tør å fortelle den, så inderlig viktig.

Her er alle nominerte i den viktigste kategorien, årets hit:

  • OnklP og de fjerne slektningene med låta «Styggen på ryggen»
  • Martin Tungevaag & Emila med låta «Samasara 2015»
  • Gabrielle med låta «5 fine frøkner»
  • Donkeyboy med låta » Crazy Something Normal»
  • Broiler feat. Ravvel med låta «Wild Eyes»
  • Anders Nilsen med låta «Salsa Tequila»
  • Admiral P feat. Nico D med låta «Engel»

Noen ganger er musikk mer enn bare tekst og melodi, noen ganger er ei låt medisin, som treffer deg i sjel og hjerte på en gang. For alle som har fulgt musikk-året på nært hold og brukt noen timer, uker og måneder på NRK P3 og NRK mp3, er det noen låter som utmerker seg i positiv retning.

«Styggen på ryggen» er historien om rapperen fra Lillehammer, Pål Tøiens egne sterke historie, gjort på noen få minutter, men er like fullt den ærligste låta gjennom tidene. Låta har enorm betydning for alle som har vært så langt nede og i så store personlige problemer, som det Pål får fram i denne hiten.

Ei låt som hjelper for alle de som har vært gjennom vanskelige perioder i livet, og hjelper fordi den forteller at man kan komme seg opp og fram.

Mange som påstår å ha greie på musikk, er faktisk enige om en ting, «Styggen på ryggen» har berget musikk-året 2014, derfor vinner OnklP og de fjerne slektningene en jævlig fortjent Spellemann-pris når denne skal deles ut 17. januar.

10838381_697916873662681_342073611_n

Jenny Skavlan og Mona B. Riise er programledere for Spellemannprisen

https://www.youtube.com/watch?v=9ssNmStewmo

Festen sendes i sin helhet på NRK fra kl 19:55, direkte fra den flotte Zetlitz-salen i Stavanger konserthus.

Les enda litt mer på Spellemannprisen.no

Vår stemme går til Norge tøffeste onkel! OnklP, som du forøvrig kan se og høre på TV2 hver lørdag, i «Hver gang vi møtes«.

 

Foto: NRK.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rema 1000, hva skjedde med «bare lave priser»?

Nesten ingen tør å spørre dagligvaregiganten Rema 1000, kolonialmajor Odd Reitan og de glade og veldig rike guttene han Ole...

Zara Larsson- Stolt over sin vektoppgang- får kritikk!

Hele Sveriges super-yndling, Zara Larsson skrev nylig på sin blogg om hvor fornøyd hun var med seg selv, til tross...

Lukk