Spiller barna for mye for ofte? Alle foreldre bør sette seg inn i lover og regler for hva som er greit og hvor grensene går hva dataspill for barn angår.

Mange barn lurer foreldrene sine til å tro at tallet på coveret, om man fortsatt velger å kjøpe spillet i butikk, er en anbefalt vanskelighetsgrad. Det er det selvsagt ikke. Tallet på coveret er en anbefalt aldersgrense for den som skal bruke spillet.

Ny teknologi gir økte muligheter for alle som elsker spill. Det er allerede nå uante muligheter på de fleste konsoller, plattformer fra PS4 til Playstation. Snart ser man ikke forskjell på TV og spill-grafikk, ikke ennå, men snart.

Når man først er blitt enige med barna om spillene som kan være spennende og lærerike, begynner diskusjonen om hvor lenge de skal få spille. Er én time for lite, og er tre timer for mye? Skal barna få bestemme antall timer selv? Her bør foreldre sette en grense som er fornuftig i forhold til barnas alder.

Spiller barna for mye for ofte?

Spiller barna for mye for ofte?
Foto: Wikipedia.org

Spill kan være en kilde til bekymring i mange hjem og det er ikke alltid like lett å vite hvor mye det er normalt å spille. En utfordring er at faresignal er ganske generelle.

Snakkomspill.no

Unge gutter og jenter kan ofte mer enn sine foreldre om spill, om innhold, vanskelighetsgrad, brutalitet og om spillet er online eller ikke. Svært mange unge er gode til å spille. Problemet oppstår da for unge spillere, får lov til å spille spill – uansett alder eller spill er en ment for en eldre aldersgruppe.

På nettportalen, “Snakkomspill.no” kan noe naive foreldre og andre omsorgspersoner finne ut litt mer om hva moderne dataspill faktisk handler om. Dessverre er mange spill både brutale, blodige og ektefølt. Grafikken i de mest moderne spillene er imponerende og i flere tilfeller, kan man oppleve innholdet som på film. Når kvinner blir voldtatt og krigere tatt til fange og torturert, skal det ikke mye fantasi til å forstå, at dette er skadelig for yngre barn.

Barna spiller vel neppe etter at dere har gått til køys? Du er helt sikker på det, eller er du i tvil? Da bør dere ta den vanskelige samtalen med det samme.

Noen barn og unge forholder seg til de anbefalinger som er vist på spillene, enten de lastet ned for nettet eller er kjøpt over disk. Dessverre er det en trend at foreldrene kjøper spill som går langt over barnas alder. Da skal man huske på at den anbefalte aldersgrensen er satt for en fornuftig årsak.

Gjør deg selv og barn dine en tjeneste, logg av PC og spillkonsollene når temperaturen overstiger fem grader. Gå ut og lev og lek på ekte, sammen og nyt hverandres selskap.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Norske menn er pysete!

Norske menn er pysete! Lars Monsen er kanskje den tøffeste mannen vi kjenner fra TV. Hadde villmarks- og ekspedisjonsfareren vært...

Lukk