I de fleste “reality” serier på TV, Farmen, 71 grader Nord, Paradise hotell, Robinson osv. Der er det et spill som foregår fra start til mål, om å vinne premien. Stå igjen som seierherre. Vinneren får penger, hus eller bil, eller kanskje både og. Jeg mener dette er en skummel utvikling. Vi har begynt å få et samfunn der den som er sluest vinner. Jeg er klar over at dette kun er TV, og ikke kan sammenlignes med samfunnet generelt.

Men, jeg mener det er et tankekors, når stadig mer av den underholdningen vi får på diverse TV kanaler, går ut på å stemme ut noen andre, ofte den sterkeste. Den som kan bli en trussel i en eventuell finale.

Linn Hege i Farmen ble storbonde denne uke. Hun har vært helt anonym, og bidratt minimalt i alle oppdrag og har vært sett på som den svakeste av de andre deltagerne. Men er allerede den første som har en plass i finalen. Fair? Vel, hun har vel spilt spillet riktig da, vært mest anonym, gjort lite ut av seg, og latt kamphane etter kamphane gjøre seg opp i mellom.

Jeg ser på det fordi det har en viss underholdnings verdi, men jeg vet ikke om jeg synes det er riktig om den svakeste vinner.

Simon er vel den eneste riktig vinner i Farmen etter min mening, fordi han har bidratt fra start, og vært storbonde flest ganger.

Men om han vinner tviler jeg nesten på, da han ser ut til å bli offer for spillets makt…

Og spiller du spillet feil så må du passe deg så du ikke blir stemt ut du også!

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Briller eller linser?

[polldaddy poll=3112305] De aller fleste kan jo velge, om du vil bruke briller eller linser. Men det er de som...

Lukk