Det er en naturlig del av årstiden, begge kjønn har større behov for sex, nærhet, nakenhet og kåtskap. Det er et faktum i følge forskere at vi blir kåtere om våren og sommeren når sola og varmen kommer. 

Kvinner er kåtest i mai og juni, mens menn har sitt topp-punkt i juli/ august. Noen vil nok si at dette varer hele året for menn, men det er faktisk en myte at menn er kåte hele tiden.

Norske kvinner er svært aktiv i sitt sexliv, og noen kvinner er nok den i forholdet som kunne tenkt seg mer sex enn hun faktisk får.

Kvinner kan med noen tastetrykk bestille seg akkurat det hjelpemidlet de ønsker seg, på Internett. Det er liten tvil om at norske kvinner vet hva de vil ha. Salget av sex-leketøy har eksplodert de ti siste årene.

– Modne kvinner er mer pop enn noen gang, og har draget på yngre menn. Russen har sex så ofte de kan, og pensjonistene er sprekere enn på mange tiår og har sex til langt opp i pensjonistalderen.

Mor og far, som lever i tidsklemma lusker seg inn på et soverom i barne TV tiden for å rekke over et nummer, det er ofte fort gjort.

 

I tiden vi nå går inn i er det mange som kjenner på en følelse av våryrhet. Da er det ofte  snakk om hormoner i sving.

Spesielt påvirkes noen hormoner av lengre dager, altså mer lys.

Produksjonen av søvnhormonet melatonin, for eksempel, stopper opp når dagslys treffer netthinnen. Jo tidligere lyst det blir om morgenen, jo mindre melatonin produserer kroppen vår. Noe som gjør oss mindre trøtte og mer opplagte.

Menn har en myte hengende over seg som den hingsten han har fått stemplet i pannen i generasjoner. Hun skal bare knipse så er han klar til innsats på sekunder.

Alle par vet at så er ikke tilfelle i 2012. Sex skal være på begges premisser, begge skal helst ha glede av det, men det bør ikke være slik at man på død og liv må oppnå orgasme hver eneste gang.

Er man kåt nok så er det ikke noe problem, men det bør ikke være slik at jakten på orgasmen skal være overordnet alt det andre fine og positive som handler om sex, mellom to som elsker hverandre.

En gang på 90-tallet forsket professor i helsepsykologi, Arne Holte, på effektene av middnattssola i nord. I dag er han assisterende direktør i Folkehelseinstituttet og professor i psykologi ved Universitetet i Oslo.

Holte forklarer at han på 90-tallet gjorde undersøkelser på 6313 studenter fra 13 forskjellige breddegrader.

Folk nådde bunnen på depresjon, livskvalitet og seksuell interesse i desember måned, og de når toppen i de lyse månedene. Guttene lå høyere på seksuell interesse hele veien. Om det er faktisk eller om de bare skryter vet vi ikke, sier Holte.

Han forteller at kvinner ifølge målingene fulgte lyset.

Vi fant først ikke ut av det for solen sto jo høyest i juni og juli, mens kvinnener reagerte mest i mai. Men så fant vi ut at på grunn av den hvite snøen i målingsområdene så gjorde refleksjonene det slik at lyset var mer intenst, sier han.

Bruk våren og sommeren fornuftig. Ikke krangle om bagateller når dere heller kan ha lidenskapelig sex til glede for dere begge. Nyt sommeren, naturen og hverandre.

Vi har den siste tiden sett hvor fort livet kan snu, stoppe opp og være over. For alltid.

Lev livet, nyt livet og elsk så ofte dere ha lyst.

En dag uten sex er en bortkastet dag…

 

Kilde

NRK.no

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Justin Bieber kommer til Norge 30. mai- du kan møte han

Universal Norge skriver på sine nettsider i dag at de velger å plukke ut noen som er så heldig å...

Roskilde festival 5- 8 juli 2012

  Fra 5. til 8. juli er det Danmark og Roskilde som gjelder for musikk og festival elskere. Årets festival vil...

Lukk