Sjeldent har det vært så kaldt over så store områder, særlig over Sør Norge som i månedsskifte februar-mars 2018.

Nordlendingen ler seg skakke over oss ‘søringa’ som syter over 10-15 kalde, men den bitende vinden gjør at den effektive temperaturen er minst det dobbelte av hva gradestokken viser. I Folldal i Hedemark viste temperaturen minus 42 grader i natt.

Ifølge SMHI (Sveriges svar på meteorologiske og hydrologiske institutt) og deres kolleger her hjemme, meldes det at kulden kan vare til langt ut i mars måned, dessverre.

Man kan selvsagt fleipe med at nordmenn sør for Sinsenkrysset klager for lett på kulda, men temperaturer ned mot tjue effektive minus grader, dreper mennesker på kort tid, om de ikke er kledd godt nok, og kan gi barn varige frostskader om de sitter i pulk på fjellet f.eks.

Påsken kan bli en utfordring for mange, om temperaturene holder seg. Har du godt nok vintertøy til store og små?

 Foto: Wikimedia.org

I store deler av Sør Norge er det problemer i kollektivtrafikken, tog innstilles, skoler stenger og alpin-anlegg gjør det samme. Også i store deler av det sørlige Sverige sliter med sprengkulda – som i sosiale medier allerede er kalt «The Beast From the East.»

Mer enn tjue mennesker har så langt mistet livet i Europa, tallene er ventet å stige raskt, all den tid kulden vedvarer. Dette melder Aftonbladet.se.

7 kamper i Skotland avlyses og mange kamper kommende weekend i England er også i fare på grunn av isete baner – både i Premier League og i Championship.

Til og med i Spania er det fare for at Eibars hjemmekamp mot Villareal blir utsatt. Og Italias hovedstad, Roma, har mer snø enn på seks år.

Meteorologiske institutt melder at særlig småbåter kan få problemer med sterk vind i så lave temperaturer, og faktisk velte og synke på grunn av tung is som legger seg på dekk, på master og tauverk. Også større fartøy langs kysten kan få trøbbel på grunn av ising ved sterk kulde. 

Har du nok ved, melk i kjøleskapet og kakao i skapet, er det bare å sette seg foran TV’n klikke seg inn på Netflix og se magiske «Frozen». Fram til våren kommer.

Om det kommer noen ny vår. Man kan gjerne begynne å lure. Her sørpå.

 

Vargas

nb_NO
en_GB nb_NO

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Vinterpause i Premier League!

Vinterpause i Premier League! Fra og med sesongen 2019/20, altså den som sparkes i gang medio august neste år, vil...

Møt vakre Iskra!

Du har kanskje hørt om henne? Hvis ikke skal du få se mer av henne i denne artikkelen. Modellen har...

Lukk