Ståle Solbakken er sterkt linket til tyske Køln. Til tross for å være i kontrakt med landslaget og NFF.Er det pengene som får bestemme hva en trener gjør? Tilbudet fra den tyske klubben er nok langt bedre enn det fra lokalene på Ullevaal Stadion.

Sportslig sett er det noe helt annet å trene et landslag ett enn klubblag. Solbakken har kun trent klubblag der det kan bli opp mot 40 kamper pr sesong. For landslaget ikke mer enn 10 sånn ca. Men han har takket ja til Norge og skrevet under en kontrakt. Hvor er ryggraden din mann?

Gjelder ikke en avtale fordi det kommer mye penger på bordet? Er NFF fornøyd siden de også får noen millioner?

 Ståle Solbakken FC Københavns mest suksessrike trener gjennom tidene Foto: Aftenposten.no

 

– Jeg synes det er flott at Norge greier å fostre gode fotballtrenere, og Solbakken har vært en eventyrlig suksess i København der han har tatt tre mesterskap i den danske Superligaen. Derfor er det en hedersmann med stor fotball forståelse og kunnskap, som får en stripe i lakken etter mitt syn. Hvis han bryter en en kontrakt for pengenes skyld.

Ordene kommer til å ligge på det sportslige plan. At det er en større utfordring å trene en stor klubb i en av verdens beste ligaer, og landslaget får vente noen år. I realiteten er det pengene han går etter.

Hele avtalen kan bryte sammen fordi NFF (Norges fotballforbund) vil ha betydelig kompensasjon fordi Ståle Solbakken har et godt navn og har en høy markedsverdi. Også her er det altså pengene som bestemmer.

Mulig det er naivt av forbundet å tro på at Solbakken er villig til å trene landslaget etter en slik enorm suksess med både seriegull og Champions League sluttspill. Poenget er, kontrakten var undertegnet, og Solbakken burde holdt seg til denne.

NFF sitter igjen uten trener, men med økte pengemidler. Blir det norske landslaget bedre av det? Neppe!

Hva mener du?

Gjør Ståle Solbakken det eneste rette og går til Køln, eller burde han holdt seg til en signert kontrakt med NFF?

 

 

Vargas

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10085682

http://www.vg.no/sport/fotball/norsk/landslaget/artikkel.php?artid=10085625

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Til Konfirmanten

Kjære Marthe Foto: vargas12.com   Da er den store dagen endelig kommet. Din konfirmasjonsdag. Den har du ventet på veldig...

Mens vi venter på døden

Er du redd for å dø? Tenker du på døden? Disse spørsmålene har de fleste stilt seg. Noen tror at det...

Lukk