Ståle Solbakken (44) er en av svært få norske fotballtrenere med suksess i sin karriere. Hovedsaklig som spiller i Lillestrøm og København, der han senere skulle gjøre det riktig så godt som trener noen år senere. 

Nå har den ambisiøse hedmarkingen tatt over sjefsstolen i den meget historierike og tradisjonsrike Middlands klubben Wolverhampton Wanderers. En klubb som spilte på øverste nivå, men rykket ned i mai i år.

Blant alle fans kalles klubben ofte for Wolves.

Den styrtrike eieren Steve Morgan har et mål for kommende sesong, opprykk til selveste Premier League.

Akkurat det kan bli knalltøft i en liga med mange gode lag, masse kamper og et rotte-race til potten på ca 100 millioner kroner for direkte opprykk.

I engelske Championship, eller Npower -Championship som det fra nå kalles- er nesten halvparten av de 24 lagene i stand til å være med å kjempe om det viktige opprykket.

Leeds, Bolton, Leicester, Nottingham og Coventry er kjente lag med gode folk på og utenfor banen som kan være gode nok til å nå til topps.

Problemet på ærverdige Molineux Stadium ( max plass ca. 30.000) er spillere som heller ønsker seg et annet sted.

 

Matt Jarvis, Steven Fletcher, Dorus De Vries og Christophe Berra med fler har satt seg selv, sitt navn og sitt gode rykte på transfer-lista. En liste som forteller ledelse og manager at de ikke ønsker  å spille for klubben, utelukkende for å spille på høyere nivå for å heve mer i lønn.

I Wolverhampton er det en spiller som har større helterolle enn de fleste, nettopp han har også en av de fire tribuneseksjonene oppkalt etter seg. STEVE BULL, en levende legende som scoret 304 mål for klubben i sitt hjerte, og som ble værende da storklubbene fristet med pundsedlene.

I Wolves er det dessverre ingen Steve Bull lengre, ikke i andre større klubber heller for den del.

Ståle Solbakken har tatt over en fantastisk stor og god klubb med fanatiske fans, med et av de flotteste stadion-anleggene på balløya, med en klubb helt fri for gjeld og en eier med masse pææng på bok.

De eneste forsterkningene Solbakken har gjort er Björn Sigurdarson fra Lillestrøm.  Slawomir Peszko fra Köln, Frank Nouble har kommet fra West Ham og et lån på Tongo Doumbia fra Rennes.

Ståle Solbakken (44) Foto: Shorpshire sport

Nordmannens største og viktigste problem er at han har masse spillere på blokka. Nesten 40. Han har åtte, kanskje ti som aller helst vil bort. Klubben har råd til å beholde de beste spillerne, og gjør hva de kan for å holde andre klubber unna sine beste spillere.

Å bruke spillere som egentlig ikke vil ha på seg drakta er aldri enkelt, men det forlanges selvsagt at profesjonelle spillere med skyhøy lønn, jobber for klubben.

Siden Solbakken har så mange spillere på blokka, der svært mange er skadet, i tillegg til spillere han ønsker å beholde- er han bundet på hender og føtter til å få inn nye spillere.

Han må selge før han kjøper. 

Wolves møter gode Leeds i første kamp18. august.

Det kan begynne svært dårlig for den hardt arbeidende nordmannen som har jobbet døgnet rundt får å prøve å stable et slagkraftig lag på bena.

Det ser det ikke ut til at han har lyktes med bare timer før seriestart.

Skal det lykkes klubben med å få inn en solid midtstopper, som Solbakken selv har sagt at han ønsker seg, så er det kanskje en sjanse.

Ståle Solbakken er under en enormt press, men det er ihvertfall en viss ro på syrerommet i Wolves sammenlignet med nordmannens tidligere klubb, tyske Køln.

De er sultefora på suksess fansen i Wolverhampton og ingenting annet enn opprykk aksepteres.

Mange skal være veldig glad for at de slipper å være fotball manager. Det er en tøff og nådeløs jobb der det skal leveres resultater med det samme.

Lykke til Ståle, halve Norge følger hvert skritt du tar og hvert ord du sier. Ikke minst hvert poeng du tar med Wolves.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Gamle helter vender tilbake- «The Expendables 2» action på 1. klasse!

  Film er best på kino, og gamle helter glemmes sjeldent. En av de støste filmheltene gjennom alle tider er...

Drillo må vrake Jarstein for å nå Brasil VM

Norges beste keeper står i mål for Molde og heter Espen Bugge Pettersen. Han bør stå i buret for Norge...

Lukk