Wolverhamptons norske manager, Ståle Solbakken har hatt to travle måneder som sjef på ærverdige Molineux Stadium. Nå ser han endelig slutt på problemene og kan konsentrere seg om den stallen han har til rådighet. 

Helt siden 1. juli, da 44 åringen ble ansatt som ny manager etter Mick McCarthy, har det vært en usikkerhet knyttet til de beste spillerne som ønsket seg vekk for å spille i Premier League.

Out Of Darkness Cometh Light. Wolves is only in the Championship on a visit.

– Nå er både Jarvis, Fletcher og Kightly solgt. Det har gitt Solbakken penger til å bygge eget lag. Nær 250 millioner kroner har klubben fått for sine største stjerner, og ifølge de som står Wolves nær ryktes det at ca halvparten av dette kan genereres til forsterkninger.

Den ærgjerrige og dyktige nordmannen har brukt tiden meget og godt, og skaffet hele 7 nye spillere for å prøve å rykke opp til toppdivisjonene på første forsøk.

– Det er ingen hemmelighet at Solbakken har et viss press på seg fra både ledelse og fans. Kun opprykk til Premier League står på agendaen for inneværende sesong. Om han ikke lykkes allerede nå, vil nok eier Steve Morgan beholde Ståle for sesong nr 2. Wolverhampton Wanderers har ingen tradisjon for å kaste managere i ett sett.

I en stall på nær 40 spillere så er det lett å forstå at man må selge før man kjøper.

pr. 30. august er det fler som er på vei bort. Serberen Milijas er blitt enig om å forlate klubben. Stephen Hunt er sammen med keeper Dorus De Vries, Christophe Berra, Adam Hamill, Eggert Jonsson, og helt sikkert enda fler ikke med i Ståles planer for framtiden.

Noen har fått beskjed om å finne seg en annen klubb, andre ønsker seg vekk.

– Det er en liten gunstig situasjon for en manager som kommer til en ny klubb. Heldigvis er Solbakken en dyktig fyr med gode evner til å bygge relasjoner med folk han ønsker å ha rundt seg. Det betyr at han ofte får det som han vil, det er tross alt han som er det boss på Molineux nå.

Det har han allerede gjort klinkende klart for alle i og rundt klubben på imponerende vis.

– De som er kommet inn er kanskje ikke verdens mest kjente spillere, men spennende er det å se om de lykkes. Solbakken har hentet spissene Björn Bergmann Sigurdarson og Frank Nouble. Midtbanespilleren Tongo Doumbia og vingen Slawomir Peszko. De to sistenevnte på lån.

I tillegg er endelig en midtstopper på plass. Georg Margreitter (22) fra Østerrike.

De siste spillerne som er kjøpt inn for å blomstre under Solbakkens vinger er Raziak Boukari og Bakary Sako.

A general view of Molineux Stadium during the npower Championship match between Wolverhampton Wanderers and Barnsley at Molineux on August 21, 2012 in Wolverhampton, England.

Ny tribune på Molineux åpnet august 2012 Foto: http://www.zimbio.com

Man kan lett få et inntrykk av at den tidligere norske landslagsspilleren har en forkjærlighet for spillere fra fransk fotball.

– Boukari og Doumbia er begge hentet fra Rennes og Sako fra Saint-Étienne. I tillegg er forsvarspillerne Ronald Zubar og Steven Mouyokolo begge fra fransk fotball. En teori er at britiske spillere er veldig overpriset.

– «Overgangsvinduet» stenger 31. august, med en særavtale for å kunne gjøre avtaler tom 3. september vil kunne gi Ståle enda litt tid til å kjøpe eller selge spillere. Det er grunn til å tro at troppen nå er komplett, men man skulle kanskje ønske seg en spiss til etter at Fletcher ble solgt.

For den som er spesielt interessert- og det er faktisk ganske mange, så spiller Wolves ligacup mot Northampton 30. august. Her vil fler av de nyeste spillerne få en mulighet til å vise seg fram i Old Gold and Black drakten for første gang.

Denne kampen går på TV2 PL kanal 1.

For fler kamper der Wolves er involvert så er det mulig å se disse på TV2 Sumo eller andre TV2PL kanaler.

Søndag 16. september
Wolverhampton – Leicester 14.15 TV 2 PL HD 1

Lørdag 29. september
Wolverhampton – Sheffield Wednesday 16.00 TV 2 Sport

Skulle Ståle Solbakken lykkes med å få Wolves opp i Premier League, er det grunn til å tro at klubben vil satse store summer på å bli værende i verdens tøffeste og mest kjente liga.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
«Tina og Bettina the movie»- akkurat slik ungdommene er

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=12v6xv6TvdA[/youtube] I Vest-Europa, på Skandinavias vestkant, i Oslos vestlige strøk, ligger det beste sted på jorden - Smestad. Her bor...

Høsten er tid for å lese gode bøker, de du ikke rakk i sommer

Når vinden suser rundt hushjørnene er det fint å tulle seg inn i favoritt-pleddet, med fyr på peisen og noe varmt...

Lukk