Det kom i dag meget overraskende og veldig hyggelige meldinger fra Wolverhampton. Norges fremste unge trener, som var forespeilet å ta over etter Drillo, er linket til managerjobben i Wolves.

Terry Connor tok over etter den sparkede Mick McCarthy i februar. Han satt i fem og et halvt år. Connor hadde tretten kamper å berge klubben fra nedrykk, oppdraget ble mislykket, uten at man kan skylde på Connor for det.

WOLVESFANS er et hardt prøvet folk. Etter mer enn 19 år i utlendighet rykket laget overraskende opp i PL 2003, bare for å rykke rett ned igjen. Det var Mick McCarthy som klarte det ingen andre klarte, å rykke opp og holde plassen i en av verdens tøffeste ligaer.

Wolves spiller Championship neste sesong.

Mangemillionær Steve Morgan Foto: http://www.thisismoney.co.uk

– Mr. Morgan er en tålmodig mann. Mange vil mene for tålmodig. Han har bygd opp sitt multimillionær selskap med sine to egne hender og har allerede investert mange hundre millioner kroner i klubben han kjøpte for en symbolsk sum.

21. mai 2007 solgte daværende eier Jack Hayward klubben til Steve Morgan for £10!

– Sir Jack, som ble 84 år i 2007, hadde lenge sett seg rundt etter en passende etterfølger som eier i klubben. Han uttalte tidlig at det var noen krav til en ny eier; det måtte være en brite (ikke uten grunn at Sir Jack kalles for «Union Jack») og at vedkommende måtte være villig til å satse et visst antall millioner pund i klubben.

– Hvis man fant den rette eieren, skulle Sir Jack selge klubben for en symbolsk sum. Mange har lurt på om dette var et PR-triks for å skaffe publisitet rundt klubben, spesielt etter at Graham Souness fikk et bud på klubben avvist. Gudskjelov.

Men Sir Jack holdt sitt ord og 100 % av andelene i Wolves ble overført til Steve Morgan. Formelt sett het det at «Hayward Family Trust selger Wolverhampton Wanderers til Carden Leisure Ltd for £10.» Samtidig forpliktet den nye eieren seg til å investere £30 millioner i klubben.

Klubben har alt å takke Sir Jack Hayward for- Men nå er det mange milliardær Morgan som styrer eierskapet.

Ståle Solbakken hadde knallsuksess med København, og fikk derfor prøve seg i beryktede FC Køln i Bundesliga. Det endte som kjent med at Solbakken fikk sparken få runder før serieslutt.

Ståle Solbakken skal være nær en sjefsjobb i Wolverhampton.

Ståle Solbakken Foto: Roberto Pfeil

– Ståle Solbakkens navn er ikke på noen måte skadet etter jobben i Køln, heller tvert i mot. Den tyske klubben har tradisjon for å sparke managere, derfor var det ikke overraskende når også nordmannen fikk avskjed på grått papir.

Ryktene om at Solbakken skulle være høyaktuell som jobben for Wolves-sjef, fikk fart på seg etter at oddsen på ham som ny sjef falt til lave 1,20 i formiddag.

– Norske media er dyktige til å følge spillere og trenere på øverste nivå i Europa. Wolves vil spille på nest høyeste nivå i England, da vil Solbakken få stor oppmerksomhet, spesielt om de sportslige resultatene kommer raskt.

– Ingen hadde forutsett at den tidligere landslagsspilleren skulle være aktuell for en engelsk klubb så raskt etter exit Tyskland, men i følge britiske oddsnettsteder er det ikke lenger mulig å spille på Ståle Solbakken som ny Wolves manager.

Klubben rett utenfor Birmingham i West Midlands er en av få klubber uten noe gjeld. Det er den klubben med best økonomi og muskler til å investere i de spillerne som skal til for å få klubben opp i Premier League på første forsøk etter nedrykket.

Alle som vet hva Ståle Solbakken er god for, og som har følelser for den tradisjonsrike storklubben går meget spennende tider i møte.

Jeg tror jeg snakker for de fleste Wolves-fans om jeg håper innstendig på en historisk norsk sjef på vakre Molienux.

Kan Solbakken være Messias for Wolverhampton Wanderers?   

 

Vargas

 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article14814514.ab

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Er lysten borte? Det sitter i hodet- Det er hjelp å få

Sex er viktig i et hvert forhold. Men om lysten forsvinner for en av partene vil det kunne få store...

Ung eller gammel- kjærligheten har ingen grenser

Om du som 16 åring faller for en på 25 så er det en forskjell på 9 år. Det kan...

Lukk