Wikileaks = http://wardiary.wikileaks.org/index.html har spredt enorme mengde sensitiv info på nett. Men denne infoen var det mange medier som satt med. Det var i realiteten kun snakk om tid for at meste av denne infoen ble spredt på nettet. Men det er ikke noen stor overraskelse at det ble Wikileaks som stod for lekkasjen da disse har det som sin fanesak å spre sensitivesaker på nettet.

De aller fleste nyhtesmedier omtaler saken i stor stil i dag, naturlig nok-

Her er NRK.no http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.7224628

De 91.000 rapportene er et så omfattende materiale at det vil ta tid å få oversikt over alt, men Aftenposten har til nå funnet omtale av noen av de mest dramatiske hendelsene, der norske soldater ble drept.

I knappe ordelag med mange militære forkortelser beskriver rapportskriverne omstendighetene da Tommy Rødningsby, Tor Arne Lau-Henriksen og Trond Petter Kolset ble drept.

Aftenposten.no

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article3745969.ece

Det var etter at Dagbladet omtalte en aksjon der norske soldater ved den norske leiren i Meymaneh skal ha gått til aksjon mot en bygning der de skal ha støtt på en lokal afghaner. Ifølge hemmelige dokumenter om Afghanistan-krigen, lekket av varsler-hjelperne i Wikileaks, skal mannen ha gjort en rask og aggressiv bevegelse mot styrkene.

Dagbladet.no

http://www.dagbladet.no/2010/07/26/nyheter/utenriks/afghanistan/12712907/

Timesonline.com

http://www.timesonline.com/bct_news/news_details/article/1373/2010/july/26/paper-leaks-show-unreported-afghan-deaths.html

92.000 hemmelige militærdokumenter om krigen i Afghanistan ble lagt ut på nettstedet Wikileaks søndag. Dokumentene fra arkiver i Pentagon og fra felten omhandler detaljer om krigen i Afghanistan fra 2004 til 2010.

New York Times, som har hatt tilgang til dokumentene før de ble offentliggjort, skriver at dokumentene viser at Pakistan tillater at landets etterretning holder direkte møter med Taliban. Beskyldningene om dette er ikke nye. Blant afghanske tjenestemenn blir det stadig hevdet at Pakistan aktivt støtter Taliban, sier Nupi-rådgiver Helge Lurås.

TV2.no

http://www.tv2nyhetene.no/utenriks/afghanistan/afghanistanekspert-lekkasjer-vil-styrke-kritikerne-3254736.html

Det er all grunn til å tro at det er mer info som kommer siden den er så lett tilgjengelig. Nettstedet Wikileaks kommer til å få mye omtale i tiden som kommer, noe de kommer til å gjøre alt de kan for å utnytte.

Det er skremmende å se hvor lett info kan bli spredt, nyttig, unyttig, viktig, uviktig, riktig, uriktig info kan få enorme konsekvenser for den det gjelder. Dette er nok bare starten….

Under en hemmelig ransaking hjemme hos Mikael Davud oppdaget PST at han hadde skrevet navnet på en fremtredende terrorsjef fra al-Qaida i notatboken sin.

PST har brukt mye av avhørene til å belyse Davuds internasjonale kontakter. De er spesielt opptatt av hva han gjorde fra høsten 2008 til juli 2009 da han dro til Tyrkia. PST mistenker at Davud skal ha vært i de lovløse stammeområdene i Waziristan på grensen mellom Pakistan og Afghanistan. Dette er en yngleplass for terrorister.

Igjen og igjen ser man spor av Osama bin Ladens skjulte hånd i de hemmelige dokumentene som er lekket om krigen i Afghanistan.

Det skriver avisa Guardian, som sammen med The New York Times og Der Spiegel fikk tilgang til de rundt 92.000 hemmelige dokumentene for flere uker siden. Dokumentene er lekket fra USAs forsvarsdepartement og ble mandag publisert av nettstedet WikiLeaks.

En gjennomgang av dokumentene viser at etterretningen ved en rekke anledninger har sett spor av al-Qaidas leder, skriver Guardian. Så er han forsvunnet igjen.

– Al-Qaida har vist seg å være en tilpasningsdyktig og fleksibel terrorgruppe som fortsatt har et sterkt ønske om å angripe USA og amerikanske interesser i utlandet, heter det i rapporten.

Verden opplevde færre terrorangrep i 2009 enn i de fire forutgående årene. Også antall ofre var færre. Med unntak av ett land: Afghanistan. Der steg antall terrorangrep og ofre kraftig i 2009.

I alt ble det gjennomført 10.999 angrep verden over, med til sammen 14.971 ofre. Til sammenligning var de tilsvarende tallene i 2006 14.443 angrep og 22.736 ofre.

Osama Bin Laden red presiden Bush som en evig mare, og han gjorde alt han kunne for å finne verdens mest ettersøkte mann, de åtte årene han satt som presiden, uten å lykkes!

Om Barak Obama, forstetter å lette kan du være helt sikker på. Det skylder han det amerikanske folket og alle de etterlatte etter 11. septemper 2001 Men han sier det ikke ofte. Kan det være en strategi Obama og hans stab har klikket ut….

Jeg er rimelig sikker på at Obama aldri vil lykkes med å finne Bin Laden, i hvertfall ikke i live lenge nok til å få ham avhørt.

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10017582

kilde VG.no

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10043653

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/terrorisme/artikkel.php?artid=10043836

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sommer hit handler om sex

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9f06QZCVUHg[/youtube] Selve sommerhit nr 1 for mange handler egentlig om sex i følge låt skriveren selv- Summer of '69 er...

Mark Huges overtar Fulham

  Mark Huges har en allerede lang karriere bak seg som manager til tross for å være kun 46 år-...

Lukk