En av Norges største og viktigste idrettsstjerner, kan i verste fall være tapt for alltid. En dom for bruk av leppekrem, med det forbudte stoffet Clostebol – kan bil Johaugs bane. 

Et blødende sår på Johaugs leppe, ble behandlet med en sårsalve som inneholdt det forbudte stoffe Clostebol. En salve som utøveren fikk av landslagslegen i Livigno, på et høydeopphold i Italia i høst. Dette har, etter voldsomme nasjonale- og internasjonale oppslag, endt med en dopingdom.

Straffen i seg selv på 13 måneders utestengelse, kunne hun kanskje ha levd med, for å rekke starten av sesongen 2017/2018 som blant annet innbærer OL i Pyeongchang i Sør Korea. Et overordnet mål for Therese, som ser på saken som utmattende og langdryg.

 Therese Johaug – typisk norsk Foto: Jarle Nyttingnes

Blir dommen stående, er Therese Johaug tilbake i sporet igjen 18. november i år, og alle norske hjerter gleder seg. Dessverre kan det bli med drømmen. Mange sterke krefter jobber i mot hennes come back.

Skiesset bedyrer fortsatt sin uskyld, og mener at hennes lege, Fredrik Bendiksens forsikringer, om at kremen trygt kunne brukes – burde være nok, og til hennes fordel. Landslagslegen, er også Johaugs fastlege, noe som gjør saken enda mer uforståelig.

Stoler du på din fastleges anbefalte behandling og medesinering?

Skulle Johaug, eller en eller flere instanser, det være seg andre skinasjoner som Finland, WADA, IOC eller Antidoping-Norge, velge å anke dommen på 13 måneder. Vil også datoen for at hun kan begynne å trene med landslaget forskyves ytterligere. Da ryker trolig OL i 2018 også.

Da kan krisen være et faktum og at hun velger å ikke kjempe videre mot det tungrodde byråkratiet og velge å legge opp som skiløper. Det kan man ikke laste henne særlig for.

Therese Johaug har hatt enorm sportslig suksess, og er en av de mest meriterte norske skiløpere, med en rekke OL og VM medaljer. I tillegg har hun stor suksess i forretningslivet med merkevarenavnet «Johaug».

For Ola og Kari Nordmann, som ser viktigheten av et klokt og fornuftig regelverk, blir det dustete og patetisk at verdens beste skiløper skal måtte tvinges i kne, bort og vekk fra det hun elsker mest – fordi legen hennes ikke gjorde jobben sin.

Vi som elsker å se gode skiopplevelser og fantastiske norske resultater i viktige mesterskap – driter i paragrafer, duste-bestemmelser fra regelryttere i Antidoping Norge, som burde ha visst bedre. Therese Johaug har aldri vært en juksemaker. Hun trenger ikke doping for å vinne.

Skiforbundets sviktende rutiner og mangel på styring i to saker på en og samme sesong, har satt skinasjonen Norge tilbake flere tiår. Vi er stemplet som dop-nasjon, noe vi må leve med, all den tiden reglene er som de er.

Både Martin Johnsrud Sundbye og Therese Johaug har blitt meget dårlig behandlet av sine egne, av inkompetente folk i svært viktige stillinger, høyt oppe i forbundet, de burde virkelig ha sluppet dette.

Johaug er 28 år gammel, hun kunne ha vunnet mange skirenn i årene som kommer, men mye tyder på at hun har gått sitt siste, med nummer på brystet. Takk for slett innsatsen, skipresident Erik Røste, det er skammelig at du ikke har tatt mer ansvar i disse sakene.

 

Vargas

Tags: Clostebol, Finland, Fredrik Bendiksen, IOC, leppekrem, Martin Johnsrud Sundby, OL i Japan 2018, skipresident Erik Røste, Therese Johaug, WADA

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Skal fitta få flagre fritt?

I likestillingen og kjønnshysteriets ånd, er det nærliggende å rope det høyt: "La fitta flagre!" Men slikt sier man ikke...

Verden i endring -sistemann slukker lyset

Hvis en krise skulle ramme Norge, i en kortere eller lengre periode? Hvor lenge klarer du deg uten myndighetene eller...

Lukk