Om du er pensjonist, student eller millionær, du vil bli enda rikere i 2015 enn du er i år, om dette statsbudsjettet som finansminister Siv Jensen la fram i dag. Årsaken er enkel, vi bor i Norge, vi har mer penger enn de aller fleste, ikke alle er fornøyde, tvert i mot; mange er villsinte og forbanna fordi de ikke får mer, faktum er altså at de aller fleste blir rikere. 


Skattelette til alle, mer penger til idretten gjennom økte bevilgninger gjennom overskuddet fra Norsk Tipping, gir barneidretten og grasrota et løft.

Du som er bekymret for din økonomiske framtid, kan finne deg andre ting å bruke energien på. Er du i fast jobb, er strukturert og har en viss kontroll på inntekter og utgifter, så kan du bare glede deg til gode tider i årene som kommer. Til og med de som ikke har jobb, men går på tiltak, uføretrygd eller av andre årsaker har enn annen måte å forsørge seg på, lever godt i Norge.

Lave boligrenter i uoverskuelig framtid fra de fleste banker; er hovedårsaken til at de fleste nordmenn har en brukbar privatøkonomi, og har hatt de de senere årene.

Vi har et helsevesen som sørger for at vi blir friske om vi har vært syke, vi får til og med økte satser på frikortet på medisiner vi trenger. Vi får mer og bedre kollektiv tilbud grunnet store investeringer på vei og bane, nærmere bestemt 22 milliarder kroner.

Det blir også billigere å eie bil, spesielt om vi velger å kjøpe brukt, (lønner seg aldri å kjøpe ny).

rp_LB_L_n__penger__sed_165185c.jpg

Siv Jensen er god på tall, men hun er også imponerende god med ord, hun setter dem etter hverandre på en måte som gjør henne troverdig. Det er selvsagt bare lang erfaring i å være en politiker i opposisjon som har fått henne til å høres ut som alt hun sier er riktig. Det er det selvsagt ikke, men hun har klart seg imponerende bra som finansminister, det skal hun ha.

Nordmenn har det bedre enn de fleste, nettopp fordi vi har et fungerende velferdssamfunn, et demokrati på sitt beste, enda det fortsatt er store forskjeller på «Jørgen Hattemaker» og «Kong Salomo». Formueskatten blir lavere, det gjør de rikeste enda litt rikere, noe som gjør gapet mellom fattig og rik enda større. Det er synd, fordi det skulle være mulig å avskaffe fattigdom i Norge, noe AP gikk til valg på for fire år siden uten å lykkes nevneverdig.

De som ikke har god økonomi i Norge, men som utvilsomt klarer seg bra, om de har en strukturert økonomi; er alene foreldre og andre single.

– Disse gruppene utgjør en stor del av befolkningen, det er både trist, synd og feil at de som ikke lever sammen med en annen person- som også er arbeidstaker, skal måtte betale de samme avgiftene, avdragene og regningene alene. Også alene foreldre med flere barn opplever en vrien hverdag fordi barnetrygden fortsatt står på de samme satsene side 1979.

Barnevern styrkes med 150 millioner kroner, derunder Helsesektoren som med økte bevilgninger kan behandle flere pasienter på kortere tid. Justissektoren får mer enn 500 millioner korner, noe som gir flere politifolk og flere helikoptre for raskere beredskap.

Om noe blir dyrere? Jo selvsagt er det det. Både alkohol og tobakk blir ca 2% dyrere. Det skulle da bare mangle. Vi har da råd til det, om ikke kan vi bare reise til Sverige, der er det meste av varer, inkl alkohol og tobakk; ca halv pris av i norske forretninger.

Husk at dette budsjettet slett ikke er endelig. Både KRF og Venstre skal ha sitt å si om samtlige punkter før et budsjett blir godkjent og stemt gjennom i Stortinget en gang før jul. Her vil det gulpes kameler i lang tid før man er i mål, i både fra høyre og venstre.

Visste du forresten at hele statsbudsjettet er på 1200.000.000.000 kroner? Det er et tusen to hundre milliarder kroner det.  

Husk at du alltid, under alle omstendigheter er ansvarlig for din egen privatøkonomi. Du kan verken skylde på politikere eller politiske partier for at du har dårlig råd. I Norge i 2015, bør du som de fleste andre stille deg slik at du faktisk har råd til det du trenger, samt litt til. Det er helt opp til deg selv.

Lær deg en klok vane som garantert gir deg bedre økonomi, bruk bare dine egne oppsparte midler, alltid.

Vil du lese hele statsbudsjettet som vier drøye 10 kg? Så bør du sette av resten av kvelden og vell så det. 

 

Vargas

Tags: finansminister, Siv Jensen, Statsbudsjett 2015

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Solskjærs erstatter er klar i Cardiff!

Mange tror det kan være lenge til vi ser en norsk manager i England igjen. Vi er ikke like sikre....

En hårreisende beskjed!

http://www.youtube.com/watch?v=064ipuBiWDg Også barn og unge kan rammes av kreft. Når som helst og  noen ganger helt uten forvarsel. Er du...

Lukk