Sigbjørn Johnsen, Norges finansminister i sin andre periode for en sittende regjering, vil igjen legge fram kroner og tall for media, det norske folk og konge og dronning. 

Vi som har mye vil få enda mer, de som har lite må regne med å få det enda trangere.

Regjeringen vil si seg meget godt fornøyd med stor-satsingen på vei og bane, som burde ha vært gjort for 20 år siden. Opposisjonen vil som vanlig være både misfornøyd, kritisk og fortelle at dette ikke var noe spenstig statsbudsjett.

I tillegg vil det komme kritikk på at den rød grønne regjeringen ikke har satt av nok penger til syke, eldreomsorg, psykisk syke, forbedring av skolene og lavere skatter på bensin.

Allikevel har vi så mye penger her i landet at vi ikke vet hva vi skal gjøre med de.

Omsetting på totalt unyttige varer som snowboard, fallskjermer, firehjulstrekker motorsykler og andre svært dyre leketøy selger som hakka møkk.

AS Norge går så det griner! Vi blir fetere og fetere, latere og latere, grådigere og grådigere. Noen er midt i en omstilling der det er lite jobb å få, og må belage seg på ledighetstrygd eller sosial stønad.

Allikevel så har vi alt vi trenger og vel så det.

– Uansett hvilke politikere som regjerer og sitter på makt og penger, så er vi nordmenn usannsynlig heldig. Vi kan bli syke uten å måtte gå konkurs, vi kan være hjemme fra jobb uten å tape et øre. Vi har barnehager til alle våre viktige barn, og vi har et rettsystem som stenger for korrupsjon og uærlige ledere i rettsstaten.

Foto: Ukjent

 Vi er ikke perfekte i Norge heller, og det er ting som bør bli bedre også her hjemme. Uansett har vi det veldig mye bedre enn alle andre land vi kan sammenligne oss med.

Pasienter bør kunne føle seg trygge på norske sykehus. Samferdselpolitikken har ligget brakk lenge, dette taes tak i nå. Psykisk helsevern bør få et løft, da det er stor mangel på kompetanse og kvalifisert personell også i denne delen av helsesektoren.

– De eldre som bygde velferdsstaten bør selvsagt få en best mulig alderdom, gjerne få lov til å spise og drikke det de selv ønsker til middag og kvelds, og selvsagt få lov til å legge seg når det passer dem selv. Her er det svært mye å gå på.

De eldre i Norge blir behandlet dårligere enn alle utlendinger som fyller opp norske fengsler, det alene burde være en sak regjeringen burde ha tatt tak i for lenge siden.

Samtidig er det jævlig irriterende at jeg ikke får øl til min middag om jeg er i butikken et minutt over kl 20.00 når mange butikker har åpent til 23:00. Selvsagt bør en legitim vare som øl selges i hele butikkens åpningstid. Det skulle vel bare mangle.

Hva er DU minst fornøyd med i årets statsbudsjett?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Andreas Nørstrud -Farmen 2012 har en riksklyse som alle mener noe om

Farmen 2012 starter mandag 8. oktober TV2 har sydd sammen episoder så du og jeg skal bli engasjert, irritert og...

Solbakken hylles for sin væremåte og sportslige suksess

Den engasjerte, sympatiske og meget dyktige fotball manageren fra Norge, Ståle Solbakken (44) har stor suksess i Wolverhampton. Så langt...

Lukk