STERK – det nye vakre. Å være sterk kan være så mangt. “Strong is the new Beautiful” er slagord man kjenner igjen blant nordmenn også. Kroppshysteriet, fokus på det vakre har tatt en dreining.

Modellene blir frodigere, men folk flest ønsker å bli fysisk sterkere i form av å få muskler. Man trenger åpenbart ikke å være bodybuilder for å være sterk. Digre svulmende muskler er heller ikke det samme som å ha en sterk og sunn kropp.

Å være vakker er så individuelt og sammenfattende. Det du synes er vakkert, kan være noe annet enn andres mening. Å være sterk er også forskjellig fra kropp til kropp, men likevel mer håndfast.

Er man sterk, må man ikke på død og liv være spesielt vakker heller. Poenget er at fokuset er endret. Stadig flere ønsker å ha sunnere holdning til egen kropp ved å trene riktig og spise sunt.

Da er man utvilsomt på riktig vei. Tall fra statistisk sentralbyrå viser at det går riktig vei, men at det går noe tregere enn forventet. Og det er faktisk i hovedstaden man trener mest.

STERK – det nye vakre.

STERK - det nye vakre


Smellvakre, Lindsay Vonn, har brukt uttrykket i sin nye bok. En glimrende representant for de sterke, vakre og flotte aktørene i en tøff modellbransje, i tillegg til å være blant de beste i sin idrett. Et forbilde og ideal for millioner av kvinner verden over. I boken forteller Lindsay om hvor viktig det er for henne å trene rett, samtidig som hun spiser sunt og riktig.

Kropp er topp og ditt kapell fra fødsel til grav.

Det er ditt ansvar og gjøre det beste ut av det. Vil du være en lat tjukkas, eller sterk nydling, enten du er kvinne eller mann? Det er faktisk ditt valg. Hva man putter i munnen hver eneste dag, har betydning hvordan kroppen din blir. Alt man vet på forhånd er at den eldes, slites og visner, raskere om du ikke er i bevegelse.

Jo tidligere du er bevisst på å spise riktig for deg selv, jo større sjanse har du for å få en sunnere kropp. Men det er viktig med vedlikehold også. Floskelen om bilen som ikke får service er berettiget. Uten vedlikehold stopper den til slutt, ikke sant? Slik er det med kroppen også.

Muskler som ikke blir brukt, visner bort, før eller siden.

Trener du regelmessig, vil du sakte, men sikkert få en sterkere kropp. Du kan gjøre enkle, men effektive øvelser hjemme, som styrker hele kroppen på få minutter, det finnes ikke unnskyldninger for å la være. “Planken”, sitt ups, armhevninger og kondisjon kan du trene på to kvadratmeter. Du må ikke løpe ned treningssentrene.

Latsabb

En ekstra bonus ved å trene og bli sterk – er at du også blir flottere, får en bedre holdning som igjen gir deg mer selvtillit.

Er du av den typen som trives som utrent, lat og chubby, så skal du selv få bestemme at slik skal det være. Ha på minnet at det kan få konsekvenser for deg på sikt. Ikke nå når du er både ung, flott og sikkert sterk, men når tidens tann for tak i kropp og sjel. Da vil du angre på latskapen.

Ingen har overlevd den evige endestasjon, men det er lov å legge forholdene til rette for sitt eget liv og egen kropp. Bør man ikke kose seg en gang i blant, og være klok nok til å være nøktern og treningsvillig med jevne mellomrom, for sin egen del?

Visste du at regelmessig trening, kan endre ditt syn på eget liv?

Kilde:SSB.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
“Jodel” gir rom for terror-spøk på Ungdomskole

Via "Jodel", ble Halden videregående skole stengt på grunn av anonyme rykter om skoleskyting. Enhver elev, forelder, lærer og rektors...

Lukk