Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia, ikke bare Karim Benzema. Men stadig flere attraktive og meget gode spillere gjør som Ronaldo. Henter store summer ut av en fallende karriere – på slutten av karrieren. Ville ikke du ha gjort det samme om du fikk muligheten? Om du legger vekk hva Saudi-Arabia som nasjon står for? Sannsynligvis.

Bergenet lesetid: 4 minutter

The Public Investment Fund

Fotballklubbene i Saudi-Arabia ønsker å få fram den profesjonelle ligaen opp blant de 10 største i verden. Det vil de sannsynligvis lykkes med så lenge de betaler helt ville summer i lønn, til de aktuelle spillerne.

Les også: Haaland-statistikken det kan bli vanskelig å slå

Årsaken til at de fire største klubbene i den omdiskuterte nasjonen, kan gjøre dette, er at ligaen ikke er omfattet av UEFAs financial fair play rules. Som igjen betyr at klubbene kan bruke de pengene de selv ønsker på hver enkelt spiller. Både i overgangssummer og i lønn.

The Public Investment Fund (PIF) will own 75 percent of Al Ittihad, Al Ahli, Al Nassr, and Al Hilal,

Aljazeera.com

I den profesjonelle ligaen i Saudi-Arabia er det (PIF) The Public Investment Fund, som eier 75 prosent av de fire beste klubbene. Dette er klubber som nå handler flere av de aller beste klubbene i Europa.

Det begynte med selveste Christiano Ronaldo, som så sitt snitt til å melke det siste ut av en lang og vellykket karriere.

I følge VG.no er det (PIF) som står bak den omstridte overtagelsen av Newcastle i Premier League også.

Om man går Saudi-Arabia litt etter i sømmene har det ikke vært fotball kongedømmet har vært mest kjent for.

Karim Benzema

Saudi-Arabias innbyggere består av 96 prosent muslimer.

Karim Benzema uttalte at det var bakgrunnen for hans ønske om å forlate Real Madrid nå, at han er muslim. Ikke den enorme lønna på en drøy milliard. Franskmannen skal spille for tidligere Wolves-manager Nuno Espirito Santos lag, All-Ittihad som nylig vant den profesjonelle ligaen i landet.

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia

Bildet er tatt av David Mark fra Pixabay

Den franske stjernespissen har spilt i Real Madrid siden 2009 og ble i fjor kronet med prisen, gullballen, Ballon d’Or. Som forteller verden at han dette år, var verdens beste fotballspiller. Bakgrunnen for den gjeve utmerkelsen var at Karim Benzema også vant Champions League med Real Madrid – forrige sesong.

Les også: Premier League med mange overraskelser

Superstjernen har blitt 35 år gammel, men det nivået som gjelder for ligaen i Saudi-Arabia, vil Benzema fortsette å skinne på fotballbanen – tipper vi.

Stjernespillere flytter til Saudi-Arabia, hvor mange det blir gjennom sommeren, gjenstår å se.

Saudi-Arabia

Omfattende brudd på menneskerettigheter, strenge sharialover, avstraffelser som henrettelser uten lov og dom. Samt et kvinnesyn som må være det verste kloden. I Saudi-Arabia må kvinner gå med verge, et familiemedlem, hvis ikke kan hun bli straffet.

Innførsel av alkohol, pornografi og svinekjøtt er strengt forbudt. Bruk og innførsel av narkotika kan straffes med døden. Til tross for omfattende protester fra Vesten, er det lite å gjøre med det kontroversielle styresettet i oljenasjonen Saudi-Arabia.

Om dette kongeriket i Midtøsten blir noen stor fotballnasjon, for å huse noen pengegriske stjerner, tviler vi på.

All-Ittihad er Saudi-Arabias svar på Manchester City, det er storlaget som nå ønsker å bli satt på fotballkartet for alvor. Og det er ventet av flere spillere vil gjøre som Ronaldo og Benzema – få astronomiske lønninger på tampen av karrieren.

Rykter

Chelseas N’Golo Kanté skal være så godt som klar for Benzema og Nunos All-Ittihad. Lønn €100m. Også Neymar ryktes å kunne gå til en av de store klubbene i Saudi-Arabia.

David de Gea, Manchester Uniteds mangeårige målvakt vurderer et klubb-bytte. Det ligger tilbud fra flere klubber i Saudi-Arabia for den spanske målvakten.

Det går rykter i fotball-Europa nå, om at Sheihk Jassim fra Qatar, også et land i den arabiske delen av verden – har fått tilslaget på kjøp av Manchester United.

Om du er interessert i fotball generelt eller Premier League spesielt, meld deg på vårt nyhetsbrev. Det er gratis og vil alltid komme med siste nytt, før du leser det andre steder.

Vargas12.com vil følge overgangsvinduet – døgnet rundt fra 1. juli og helt til seriestart.

Vargas

Pin It on Pinterest