Stjernestøv – er NRKs adventskalender om stjernefolket. En ny og spennende serie for hele familien. Med et viktig og alvorlig budskap i handlingen. En skilsmisse er vond og vanskelig for barn, men det kan også gå bra. Er det noe NRK er gode på – er det å lage TV for barn, med barn på barns premisser.

Stjernestøv har et budsjett på 50 millioner kroner, samme som fantastiske Snøfall hadde.

Lest? Snøfall – ny adventkalender på NRK

For mange handler jula om hjemmekos og familiehygge. Men hvordan er det å gå inn i desember når familien og hjemmet er i oppløsning?

NRK.no

Stjernefolket

Denne gang gir fortellingen gjennom 24 episoder fra 1. desember, et innblikk i hvordan det oppleves for et barn at foreldrene skilles. 9 år gamle Jo er seriens hovedperson. Jo må flytte sammen med moren og søskenene sine på et nytt sted. Her blir Jo kjent med den jevngamle jenta, Elly, som er fra stjernefolket.

Et bekjentskap som vi forandre livet til Jo – for alltid. Stjernestøv – er NRKs adventskalender om stjernefolket. Likte du Snøfall, vil du sannsynligvis like Stjernestøv. Hvem er stjernefolket og hvem er Jo og Elly? Det finner du ut av, sakte, men sikkert fra 1. desember på NRK Super.

NRK legger ingenting i mellom når de skal lage god barne-TV, for hele familien som skal følge oss i årevis gjennom adventstiden. Alle som husker Skomaker Andersen som kom på NRK i 1979 første gang, vet å sette pris på underholdning med julen i fokus.

Stjernestøv -  er NRKs adventskalender om stjernefolket
Ingrid Bolsø Berdal Foto: LARS ERIK SKREFSRUD / NRK

Jul i Skomakergata

Advent er en hektisk og spennende tid, særlig for alle barn. Den bør være hyggelig og koselig, men slik vet vi det slett ikke er for alle. Når barn opplever skilsmisse, gjør det noe med alle involverte, særlig kanskje barna. NRK har alltid vært en viktig medspiller i så måte. Med å gi et friminutt i en krevende tid.

Helt siden den koselig sakte-barne-TV fortellingen om skomakeren og tøffelen, som spiste kruspersille, har NRK vært med å skape hygge i ventetiden før jul. Gjennom Jul i Skomakergata og fantastiske Henki Kolstads skikkelse, har NRK siden utvidet og forbedret sine adventskalendere, voldsomt.

Vi nevner Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen, Jul i svingen, Jul på Månetoppen, Julekongen, Snøfall og nå i 2020 altså, Stjernestøv. Adventskalendere som har vært med å preget julen for tusenvis av norske barn i mange tiår.

Kudos til NRK som tar barna på alvor og lager fantastisk spennende barne-TV, for barn og unge, med barn i fokus og alltid med et viktig budskap i bunn.

NRK sparer ikke på noe når de lager god underholdning. Ingrid Bolsø Berdal spiller Jos mamma. Og skuespilleren Torbjørn Eriksen har en viktig rolle i denne serien som kostet ca 50 millioner kroner å ferdigstille. Stjernestøv – er NRKs adventskalender om stjernefolket.

Snøfall

Du husker selvsagt Snøfall som handlet om Selma som ble spilt av Siri Skjeggedal? En fantastisk produksjon som ble svært populær og som fikk positiv omtale. Selma vokste opp hos den strenge fostermoren, Ruth, spilt av Kjersti Elvik. Selma er et barn uten egne foreldre, men selveste julenissen – er hennes bestefar.

Hver eneste episode av Snøfall ble sett av 1 million mennesker da den kom i 2016. Noe som er rekord for en adventskalender.

Her satte NRK fokuset på alle disse barna som faktisk ikke bor hos sine biologiske foreldre av ulike årsaker. Visste du at hvert eneste år, er det behov for 1000 nye fosterhjem i Norge, for barn som ikke kan bo hjemme? Dermed treffer en TV-serie som Snøfall svært mange berørte mennesker.

Rekordmange barn ville være med når NRK skulle ha audition til Stjernestøv i januar 2018. 14000 barn sendt inn søknader til å delta. Noe som er rekord for denne type produksjon. Innspillingen ble gjort i Lunner på Hadeland og rundt om i Oslo i desember 2018.

Serieskapere og regissører for Stjernestøv er Ida Sagmo Tvedte og Karianne Lund.

  1. desember skapes nye forventninger. Stjernestøv sendes på NRK Super, for hele familien. Bli kjent med Jo, Elly og de andre fra stjernefolket du også. Magien og forventingene merkes i magen allerede. Kjenner du det? Stjernestøv – er NRKs adventskalender om stjernefolket.

Ønsker du å kjøpe den flotte originale adventskalenderen som følger Stjernestøv, kan du bestille denne her.

Vargas

Pin It on Pinterest