Jeg har fire gode grunner til å gå av. Den første er 39, den andre er tolv, den tredje er åtte og den siste et ett år. Det sa tidligere justisminister Knut Storberget da han overlot sitt kontor til Grete Faremo fredag ettermiddag. Godt er det, han har vært gjennom en krevende tid, og fortjener å ha viktige mennesker rundt seg nå. 

Jeg er av den oppfatning at det måtte til. Politiets øverste sjef måtte til slutt bli ofret i denne saken, til tross for at Storberget sier at han har hatt planer lenge om å gå, så er det selvsagt ikke slik.

Han sa rett ut at det ville være feigt å trekke seg, for bare noen uker siden.

– Nå er det slutt, og det med rette. Justisminister Knut Storberget var ferdig som minister da det smalt i regjeringskvartalet. For lite penger på sikkerhet over for mange år ble til slutt hans bane. Hadde det vært brukt betydelig summer på mer sikkerhet rundt regjeringskvartalet, og det hadde blitt investert helikoptre så ville det kanskje vært spart mange liv på begge steder.

Det er lett å være etter på klok og kritisere i ettertid.

 

Avtroppende og påtroppende justisminister. Knut Storberget t.v og Grete Faremo Foto: VG.no

– Allikevel er det justisministeren som har ansvaret for sikkerheten, ansvaret for at det er trygt å gå fritt i Norges gater, og ansvaret for at man kan få den hjelpen det forventes av politiet når en krisesituasjon oppstår. Det gjorde det 22. juli i år. I ettertid ser man at det var mye som ikke var som det burde være mht justisministerens ansvarsområde.

I tillegg har det vært et enormt fokus på en eksplosjonsartet voldtekts trend det siste året, så har ikke det vært til Storbergets hjelp. Det har heller vært som bensin på et allerede for stort bål.

– Jeg har stor tro på at Grete Faremo vil gjøre en god jobb som justisminister. Hun er faglig dyktig, hun har lang erfaring som politiker og som minister. Hun har den pondus som skal til for å styre et krevende departement som krever en tydelig leder. Hun har i tillegg gjort samme jobb tidligere.

Den overfylte plastbåten smekkfull med tungt utrustet politi er for mange symbolet på politiets innsats 22. juli.  Det er synd for politiet og for den avtroppende justisministeren.

Det er en nådeløs jobb, man skal være sterk mentalt for å stå i stormen når det skjer uvirkelige terrorhandlinger på hjemmebane. Noe vi er vant til å se fra krigsherjede nasjoner.

Storberget prøvde, men feilet.

Grete Faremo vet hva hun går til, men folk er utålmodig og vil ha svar på hva som faktisk skjedde 22.juli. Det må være den første saken den nye justisministeren må ta tak i. Ikke bare fordi det er en viktig sak, men også fordi det er så mange som fortsatt lider.

De fortjener en unnskyldning fra AS Norge,  og svar på de viktigste spørsmålene de brenner inne med, hva skjedde de siste minuttene til de etterlattes sønn eller datter som ikke overlevde det mørkeste døgnet i den lyseste tiden.

 

Vargas

 

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Rosa-blogger-leserne kan ha identitetsproblemer

Opp i mot hundre tusen lesere er innom de mest populære rosa-bloggerne hver eneste dag. Det er veldig mange mennesker, og de...

IDOL- Maria Mohn skal synge norsk vise

  «Danse Mi Vise, Gråte Min Sang» (Vindrosa) er Marias låt valg denne uken. En stille vakker, norsk og flott...

Lukk