Jonas Gahr Støre sliter veldig med å få ryktene om feilfordeling av midler fra kroppen. Hans gode venn gjennom mange år, rederen Felix Tschudi har mottatt penge-støtte styrt av Støre bed flere anledninger.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal i 2007 ha grepet personlig inn for å få omgjort en beslutning i miljøverndepartementet i en omstridt sak om oljeomlasting.

– Utenriksdepartementet ga i november 2008 seks millioner kroner i støtte til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Prosjektet er initiert av Tschudi Shipping Company AS, som også bidro med seks millioner kroner.

Politikere skal gjøre jobben de er satt til av velgerne som har valgt disse. Ikke føre sine velgere bak lyset ved en hver anledning.

– Selskapet eies av milliardæren Felix Tschui. Den samme Tschudi er barndomsvenn og omgangsvenn av utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), og var blant annet en av gjestene i Støres 50- årsdag.

Dessverre ser det ut til at det er flere lik i Støres skap. Kan dette være starten på slutten for Norges mest populære politiker etter Jens Stoltenberg?

– Utenriksministeren har fastholdt at det ikke er aktuelt å be om en ny vurdering av sin egen habilitet i den omstridte tildelingen i 2008 til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk, et prosjekt som Støres venn Felix Tschudi var sterkt involvert i.

Tschudi Shipping Companys tette bånd med Norges uternriksminister bør belyses i den grad det kan være vennetjenester som kan være i tråd med de meget strenge lover og regler for bruk av offentlige midler.

– Støre benekter å ha brutt noen regler, stadig nye opplysninger i denne saken viser at det er en sannheten med visse modifikasjoner. Her må all driten opp og fram, Jonas Gahr Støre har håndtert denne saken med største fiasko, han brurde lagt alle kortene på bordet ved første andledning.

Mye tyder på at mange kort mangler fortsatt.

Vargas

Kilde

Dagbladet.no

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Christoffer Kihle Gjerstad ble bare 8 år gammel- Hvordan kan barn bli mishandlet til døde i Norge?

  Alle barn trenger minst en voksen, og alle barn i Norge har rett til å være trygg. Reidar Hjermann...

Slanke-bloggere kan føre til noens død før eller siden

   Nettportalen Pinterest går nå i Tumblrs fotspor og forbyr blogger, bilder og innlegg som hyller sylslanke kropper. En av...

Lukk