Storrøyker tar over Chelsea! Antonio Conte var en vandrende mumie de ti siste dagene han var manager for Chelsea etter endt sommerferie.

Han visste han var ferdig, men oppsigelsen skulle la vente på seg. Hva som skulle forsinke prosessen til at Maurizio Sarri ble ansatt som manager – vites ikke.

At den italienske suksess-manageren Conte var ferdig i London-klubben visste alle. 23. mai skrev vi om manager-byttet som da endte som en nyhet i sosiale medier og fra kilder vi stoler på, men det skulle altså gå nær to måneder til dette ble offentlig.

‘I am very happy to be coming to Chelsea and the Premier League. It is an exciting new period in my career.’

Maurizio Sarri

Den rike russeren, Roman Abramovich har brukt managere (15 stk) som en bortskjemt drittunge, bruker sine leker, gjennom alle de femten årene han har styrt Chelsea. Conte fikk en hilsen på 61 ord, der han verken fikk takk for innsatsen, eller et «velkommen tilbake» av klubben han vant premier League med, på første forsøk, og vant FA-cupen med året etter.

Russeren har svidd av nær én milliard kroner i sluttpakker – til managere som har fått sparken.

Storrøyker tar over Chelsea!
Storrøyker tar over Chelsea!

Antonio Conte forblir en vinner i våre øyne. En dyktig fotballmann som hadde ansvaret for Chelsea i to sesonger, 106 kamper, tapte 20 kamper, og vant hele 69 ganger. Å vinne Premier League på første forsøk, er det få managere som opplever, om i det hele tatt gjennom hele karrieren.

Lest? Chelsea-eier flytter til Israel!

I følge SkySports, skal Conte ha en utkjøpsklausul på pene £9 mill.hos Chelsea, som gjorde at italieneren takket nei til jobben som manager for Real Madrid, noe vi tror er både sludder og vås. Den jobben var nok tiltenkt Julen Lopetegui, lenge før VM, noe som kostet spanjolen jobben som landslagssjef.

Så hvem er den nye sjefen på Stamford Bridge, Maurizio Sarri?

Sett bort i fra at han snart runder seksti, og damper som Nils Arne Eggen i sine glansdager som Rosenborg-sjef, er Sarri en heller ukjent fyr for mange som følger engelsk fotball, men en kjent figur i Serie A, der han har trent flere lag, blant annet Napoli og tidligere, Empoli. Sarri, som er fra Napoli, har skrevet under en 3-årskontrakt med Chelsea.

Siden eieren av Chelsea Football Club, den styrtrike oljemagnaten, Roman Abramovich, ikke har oppholdstillatelse i England, er det en av hans direktører, Marina Granovskaia, som har gjort avtalen i stand som representant for klubben.

Skulle italieneren ta et overraskende seriegull med Chelsea, som nylig startet opp treningen etter sommerferien, vil det ikke gå lang tid før Abramovich synes det er på høy tid å bytte trener igjen. Chelsea skal på en ukes treningsopphold til Australia kommende uke.

Velkjente Gianfranco Zola, blir Maurizio Sarris assistent på Stamford Bridge.

Det er ventet at flere av Chelseas største stjerner, blant andre Eden Hazard og Willian vil forlate London-klubben før overgangsvinduet stenger, 9. august. Vi må innrømme at vi er en smule skeptisk til Sarri som etterfølger av Antonio Conte, men vi ønsker ham lykke til.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Thorvald Stoltenberg er død

Jens Stoltenbergs far, Thorvald Stoltenberg er død, han ble 87 år gammel. Arbeiderparti-nestoren, var diplomat, utenriksminister og forsvarsminister. En betydelig...

Bruker du for mye penger på mat? Les!

Bruker du for mye penger på mat? Les videre og ikke stopp før du har forstått budskapet, for din egen...

Lukk