Størst av alt er kjærligheten

Størst av alt er kjærligheten. Hva er utroskap og hvor går grensen? Er det ved et gjensidig kyss, eller må det være » full pakke» før det er utroskap?

Jeg mener utroskap kan unngås hvis man snakker nok med hverandre og er nok glad i hverandre. Utroskap begynner med at en av partene i et forhold søker spenning andre steder enn hos sin faste partner.

Det unngås ved kommunikasjon, tillit og kjærlighet. Det høres enkelt ut. Men er alle tre nevnte punkter på plass hos begge så trenger man ikke være utro.

Er du utro, eller blir du bedratt? Enten du er i den ene eller den andre situasjonen, kan det hende du opplever et følelsesmessig kaos akkurat nå.

Partneren din har i det siste blitt fjern, sletter tekstmeldinger og anropslister hyppig på telefonen og jobber oftere og oftere «overtid». Er han utro?

OBS! Tegn og faresignaler er ikke det samme som bevis, så trå varsomt.

Samlivsbrudd kan være en dramatisk, psykisk belastning. Den 42 år gamle småbarnsfaren skrev avskjedsbrev til barna da ekskona gikk fra ham.

Også selvmord kan være relatert til skilsmisse-

Ulike forskningsstudier viser at samlivsbrudd kan få enorme konsekvenser for dem som berøres. Blant annet er selvmordsrisikoen fire til seks ganger høyere for personer som har vært gjennom et brudd eller en skilsmisse.

Størst av alt er kjærligheten.

Her er 8 faresignaler, utviklet av Cathy Meyer, sertifisert skilsmissecoach, ekteskapsrådgiver og etterforsker.

1. Han sier at de bare er venner

Dette er en forutsigbar uttalelse fra en som er utro. Dersom partneren din tilbringer stadig mer tid sammen med sin nye venn er det selvsagt mulig at det kan det være mer mellom dem enn vennskap. Du bør selvsagt akseptere at partneren din har venner av motsatt kjønn, men dersom du føler deg utrygg vil det selvsagt gagne både deg og forholdet at du tar opp problemstillingen med partneren din og blir enige om regler for hva som er greit og ikke.

2. Ting blir plutselig hemmelig

Dersom ting dere tidligere pleide å gjøre åpent eller være udiskrete i forhold til plutselig er blitt «off limit», da er det antagelig ett elller annet i gjære. Hvis han skaffer seg nye passord på pc-en, sletter raskt ut- og innkommende meldinger, eller skrur av telefonen når dere er sammen er det naturlig at du reagerer. Har han dårlig samvittighet kan det hende ha vil beskylde deg for å være en kontrollfreak, en snushane eller sykelig sjalu.

3. Han sier han trenger en pause

Personer som er involvert i noen andre vil kreve mer rom og tid borte fra partner og familie. Ofte skylder man da på stress i forbindelse med jobben eller at man trenger å finne ut av ting. Dette kan være et tegn på at partneren din prøver å skape seg litt mer frihet, for å gi rom til sidespranget.

4. Jobbrutinene blir annerledes

Å jobbe sent, dra på jobb på rare tidspunkter eller i det hele tatt legge mer tid i jobben enn tidligere kan være et dårlig tegn. Det trenger ikke bety at han er ute og møter en annen. Det kan også være et tegn på at han trenger tid til å tenke eller vil unngå konfrontasjoner på hjemmebane.

5. Han bruker mer tid foran pc-en

I dag, med den moderne teknologi som er tilgjengelig for oss, så trenger ikke en som er utro å forlate hjemmet. Via mail eller msn kan partneren prate med den «nye», og gir rom for såkalt emosjonell utroskap.

6. Han finner på alle mulige unnskyldninger når det er sosiale sammenhenger som familiebursdager osv i DIN familie. Han vil gjøre alt for å være sammen med dem-

7. Hemmelige telefonsamtaler

Emosjonelle affærer skjer som oftest via telefon, spesielt mobiltelefon. Dersom han legger raskt på etter at du entrer rommet, blir borte lenger enn normalt på «butikken» eller tar med telefonen når han skal ned i vaskekjelleren, kan det være et tegn. Et ytterligere faresignal er det om han blir på defensiven dersom du konfronterer ham med dette.

8. Oppførsel som ikke henger på greip

Å ikke møte opp eller komme hjem som avtalt eller ikke kunne gjøre regning for tid kan være et faresignal. Dette henger ofte sammen med klær du ikke har sett før eller klesplagg han plutselig har «glemt» på jobben eller «mistet» på trening. Hvis du spør ham om disse små tingene, får du kanskje servert svært detaljerte historier som ikke henger på greip.

Jeg gjør det helt klart at dette er kun eksempler. Selvfølgelig kan hun være like utro som han.

Dersom du finner deg selv stadig stussende over din bedre halvdels oppførsel eller føler at han trekker seg mer og mer unna deg, lytt til magefølelsen. Konfrontér partneren din om mistankene og krev at han forteller sannheten. Husk at personer som er utro blir flinke løgnere, så vær forberedt på at han vil prøve seg med løgner først.

Utroskap kan ramme alle uansett parforhold, tillit og kjærlighetsforhold. Men jeg mener man kommer langt med å ha en viss moral i bunnen som er bærebjelken i forholdet. Et forhold er på mange måter et felles prosjekt bygd på felles interesser, kjærlighet, respekt for hverandre og tillit. Ligger ikke dette til grunn så får man før eller siden problemer.

Ikke glem- at størst av alt er kjærligheten …

 Det er viktig å ikke ta hverandre for gitt, og man må kunne gi av seg selv for å få noe tilbake.

Et ekteskap er like mye et samarbeidsprosjekt der begge involverte er like viktige.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Julebord og utroskap

 Er du av den sjalu typen som nekter kjæresten å gå på julebord i frykt for at han/ hun...

Norske medier med et skjevt nyhetsbilde

 Norske medier har en tendens til å gi et skjevt og lite reflektert bilde om hva som foregår ute...

Lukk