Student? PC eller Mac? Studenter har dette spørsmålet hengende over seg i lang tid, hva skal man velge? En solid og rask PC, som passer en students budsjett eller den sikre og langt dyrere Mac-en?

Svaret for oss som kjenner til begge er nådeløst enkelt. Velg Mac, alltid! Ja, den er dyrere, men også så mye mer solid og holdbar. En Mac holder i 10 år, minst og er helt uten virusprogram og vedlikehold og oppdateringer.

Joda, en gang i året kan det komme en oppdatering her også, men den er gratis og tar et øyeblikk. kjøper du en PC må du ha beskyttelse, kanskje til og med eksperthjelp for å få den til å virke. Mac-en kan man bare åpne og vips, er du online.

Lest? TV-høsten 2017 

Vår erfaring med de respektive maskinene er to forskjellige verdener.

En PC tar tid å starte, den trenger oppdateringer, den kan bråke langt mer enn et Apple-produkt og den kan henge seg opp og den kan havarere, og den er mottakelig for virus. De fleste foretrekker PC, men det kommer av to ting. Bruksbehov og pris.

Om Mac-en kan få virus? Ja, faktisk, men det svært mindre utbredt enn på en PC.

Student? PC eller Mac?

Student? PC eller Mac?

Selvsagt trenger man ikke en dyr Mac til 12.000 – 15.000 kroner for at poden på seks skal spille spill via apper eller spille sjakk med nabogutten. Da kan man like greit klare seg med ett rimelig nettbrett. Skal man invester i en Mac, for det er det det er, en investering – bør man ha behov for en maskin som skal kunne det aller meste, studenter bør faktisk gjøre denne investeringen først som sist.

Samtlige studenter vi kjenner eier en Mac og de angrer ikke. Tvert i mot, det blir sett på som en investering for yrkeslivet, fordi du kan ha en MAC i 8, 10, 12 år. Det er enorm forskjell, fra en PC.

Lest? Den teknologiske utviklingen har skutt fart

Den gangen man med fordel kan kjøpe en stasjonær PC i stedet for Mac, er når man skal spille digre spill, online, mot andre aktører online, som f.eks World of Warcraft og dets like, med store prosessorer, god ytelsesevne, fantastisk grafikk og  høy oppløsning. Drømmemaskinen for alle gamere, men behovet for en PC, stopper også der, mener vi.

Forskjellen på PC og Mac er åpenbart innholdet og operativsystemet maskinene kommer med.

Microsoft Windows er et operativsystem som går på tvers av alle typer PCer, uansett fabrikasjon. Programvaren og maskinen kan produseres av ulike aktører, men går som hånd i hanske med Microsoft Windows. I en Mac-maskin kommer alle komponenter og operativsystem fra én og samme produsent – Apple.

Eier du f.eks en iPhone, men er i eierskap av en PC og ikke en MAC, går du glipp av det fantastiske samspillet en iPhone kan ha med en MAC-maskin. Enkelt fortalt kan Apple-produktene snakke sammen og samkjøres, slik at du har alle oppdateringer, meldinger, bilder og e-poster på samtlige produkter. Har du Apple Watch? Selvsagt kan denne også implementeres med alle de andre Apple-produktene dine.

Vi er klar over prisforskjellen som kan være en utfordring, men også her har vi gode råd.

Dårlig økonomi er synonymt med å ha dårlig råd. Med snille og rike foreldre, løser det seg for de fleste. Alle andre trenger annen hjelp, og da bør man søke om et bra bankkort, med god kredittgrense, eller betale i rater over flere måneder. Spar opp til nødvendig beløp – eller bruk stipendet til en solid Mac.

En Mac er vakrere, bedre, mer solid og holder mye lengre enn en PC. Men aller viktigst, du er online på et øyeblikk og behøver ikke irritere deg over hyppige oppdateringer og frykt for ødeleggende virus.

Velg Mac – alltid.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Championship – skyggens dal …

Championship, denne utskjelte ligaen i skyggen av Premier League starter opp igjen som sedvanlig en uke før storebror. Bakgårdsligaen, det...

Bro, bro brille …

Bro, bro brille. Bronnie Ware, en australsk sykepleier som fikk jobbe med døende pasienter som bare hadde få uker igjen...

Lukk