OnklP og De Fjerne Slektningene har blitt lagt merke til lenge i norsk musikkbransje. Nå derimot er skjer det noe. «Styggen på ryggen» traff mange, så mange at OnklP blir sammenlignet med de største. Madcon og Karpe Diem selger mer, men det er ikke sikkert varer så lenge.

Pål Tøien (30), best skjent som OnklP har vært på kjøret, gått konkurs og sett «styggen på ryggen» en rekke ganger, en fyr som har sett det meste, opplevd det meste og laget jævlig bra musikk ut av sine erfaringer. Livet på skyggesiden har vært tøft, nå ser det ut til å lysne på alle måter for Norges nye rapper-komet.

Skjønt nye, Pål har vært med i bransjen i en årrekke. Knut-Oscar Nymo og Johan Karsson spilte sammen med Pål i «Oslo Ess».

VG.no skrev at «Styggen på ryggen» er fra onkelPs personlige helvete, en klok og riktig karakteristikk om man hører på teksten som setter seg som en stein i magen. Man kan nesten ikke la være å bli beveget av den. Hver gang. Låta fikk terningkast seks av VGs anmelder, Stein Østbø. En sterk sekser.

Stein Østbø i VG skriver videre:

«Generell angst og panikk. Fylleangst og noia. Fremtidsredsel og egen udugelighet. Alt dette sitter styggen og hvisker overtalende inn i øret til OnklP som i sin tur beskriver følelsen av å ha denne nakkekjettingen hengende fast i seg på en svært direkte, brutalt enkel og troverdig måte.»

– Pål Tøien ses på som en veteran i bransjen, han er i ferd med å etablere seg som den aller beste rapperne, mye grunnet egenprodusert musikk, ut i fra egne erfaringer fra et tøft liv på skråplanet. «OnklP, du kommer ikke herfra i livet», «Styggen på ryggen har blitt en av mine nærmeste» og «kommer ingen vei her i livet».

Tøff tekst som blir lagt merke til. tekst som kanskje noen kjenner seg igjen i, ei låt som burde ha kommet for lenge siden. «Styggen på ryggen» setter ord på livets skyggesiden på en glimrende måte som kan få øynene opp hos noen og en hver. «Life is a bitch and then you die».

Pål Tøien kan du både se og høre på TV2s populære musikk-program «Hver gang vi møtes» i løpet av høsten. Her deltar han sammen med andre artister som har en karriere som har nok dybde og karakter til at andre kan tolke flere av deres musikk, elsket og kanskje hatet av en hel nasjon. I sesong fire det altså Bjarne Brøndbo, Jonas Fjed, Inger Lise Rypdal, Thom Hell, OnklP, Silje Nergaard og Lene Nystrøm du får bli bedre kjent med.

Er det en låt du skal høre i løpet av dagen, da velger du «Styggen på ryggen». Årets beste norsk låt, utvilsomt!

Følg gruppa på Facebook du også!

 

KildeVG.no

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Fosterhjem- Er du klar til å åpne ditt hjem for barn som trenger det?

Fosterhjem- Er du klar til å åpne ditt hjem for barn som trenger det? - Fosterbarn er som alle andre...

Trening- Visste du at du kan trene deg frisk?

Mange er nok klar over hvor stor betydning regelmessig trening har å si for kroppen, uansett alder. Selv har jeg...

Lukk