Styr unna København i sommer! Det er selvsagt som å banne i kirka, å be nordmenn holde seg unna deilige Danmark, men det har sine naturlige årsaker. Købehavn, er nemlig kåret til verdens beste by å besøke, med alle de fantastiske kulinariske, kunstneriske og kulturelle tilbud – til mennesker fra hele verden.

Er det noen gang København vil være stinn brakke – er det sommeren 2019. Styr unna København i sommer!

Per i dag, bor ca tjue prosent av landets innbyggere i hovedstaden, med sine 1,2 millioner innbyggere. Og i løpet av et år, besøker mer enn 8,8 millioner mennesker, deilige København. Et antall turister, som innen 2030 skal bli til 16. millioner. Byen er stor, men det er rett og slett ikke plass til alle turistene som ønsker å se dronningens by sommerstid, du bør velge andre alternativ.

Tenk hva ‘Køben’ har å by på

Nyhavn, Tivoli, alle restaurantene, kneipene, butikkene, torvene, hagene, sightseeing-tilbudene på land og til vanns, hotellene, bakeriene og de fastboende danskene – som alltid så hjertelig tar i mot deg. Klart du vil savne København, men du bør si takk og farvel for denne gang. Du bør heller komme tilbake i desember. Da er det litt mindre turister tilbake.

At det er deilig å være norsk i Danmark, er jo ikke din skyld.

Den knappe sommerferien du har på tre til fire uker, må du dessverre tilbringe i den norske fjellheimen, på Gaustadtoppen, på Hurtigruta langs kysten, på slitne, norske hoteller eller bli hjemme. Å reise til København, er nesten umulig. Det er fullt!

Vet du har lovet barna opplevelsesferie til Legoland, men det må du bare ta tilbake, kjøp Lego i butikken og bygg egen bil hjemme, Legoland i København er for alle andre – denne gang. Alle flyene som går til Kastrup er fulle av Japanere, tyskere, kinesere, finner og østerrikere, samt andre nordmenn som booket billett i fjor. Sorry.

Styr unna København i sommer!

Styr unna København i sommer!

Det var Lonely Planets prestisjetunge, høythengende priser, som nylig slapp bomben og plassert København på toppen av sin ti-på-topp liste, over verdens beste reisemål. Takk skal dere faen meg ha, Lonely Planet.

København er kontratenes by. Det eldgamle fra rundt år 800, til det nyskapende og moderne, ingen byer i Europa er mer urbane enn Købehavn, ingen byer er mer BY enn nettopp dette smykke, byen som aldri sover, i hvert fall ikke om sommeren. Byen som har like mange sykler som Shanghai, nesten.

Ingen byer i DANMARK, sover om sommeren. Det gjør svenske byer derimot. Du kan reise til Stockholm i stedet, der er det god plass, men ingen dansker, de er i København om sommeren. Sammen med alle turistene fra andre deler av verden.

Wonderful Copenhagen

Hos organisasjonen, Wonderful Copenhagen, jubler de fortsatt i gangene etter den viktige og helt sikkert riktige prisen. Det er jobbet på spreng, i årevis, for å skaffe byen god tilstrømning av økt turisme og til næringsliv, de har lykkes til fulle.

Lonely Planet setter fokus på arkitekturen, brusteinsgatene, nyskapende design, menyene, inide-barene, kirkene og det rike tilbudet til alle tilreisende, du vil ikke kjede deg et sekund, du som tilbringer sommeren i København, bare så synd det altså er fullt for denne gang.

Lonely Planet omtaler København, som vinner av alle verdens byer, som “Capital of Cool” der den oppblomstringen av verdens ypperste mat som serveres på fat, skjer i nettopp denne byen. Glem Paris, det er altså i deilige Danmark det skjer. Ikke bare har de nummer én, Noma, men en rekke utsøkte restauranter i toppsjiktet på kloden.

Som om ikke dette var nok, vet du begynner å angre på at du ikke bestilte reisen litt tidligere, men nå er det for sent, det er fullt, har Lonely Planet satt opp en liste for de tilreisende turistene. 100 fantastiske ting å gjøre i København. Da settes det særlig fokus på kunsten, som også er svært ettertraktet.

Favorittby

Problemet med en slik pris, har du sikkert registrert, er at byen oversvømmes av turister fra alle verdenshjørner. Også du da, som hadde nettopp København som din favorittby nummer én. Alt er ødelagt på grunn av en forbanna pris. Tenk deg de køene på alle dine favorittsteder, hvor du bare kunne spasere rett inn. Ikke et ledig hotellrom før i 2021, det er konsekvenser etter at byen din, har blitt hedret som verdens beste. Nedtur!

Enhver by med respekt for seg selv, har en gammel by, København har Christiana. En by i byen, som gjerne sender deg flere tiår tilbake i tid. En bydel som i stadig større grad er blitt overlatt til seg selv, en ‘fristad’ der innbyggerne styrer byen på sin måte. Som styres av et allmøtet, befolkningen i velkjente Christiana, teller mindre enn tusen mennesker.

Vi har gjort det vi kan for å advare våre lesere, skal du ha helsen i behold, ligg unna København i sommer. Du bør velge alternativ sommerferie denne gangen. Uansett hvor mye Lonely Planet skryter, i København er det allerede fullt, dessverre.

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Aston Villa til Premier League!

Aston Villa til Premier League, på bekostning av Derby, som har slitt og slitt i mange år for å komme...

Lukk