Spørsmålet renner man i hu rett som det er. Oftere etter en lang sommer der man ikke har rukket å bli sulten mellom måltidene. Noe flaut er det å være usikker på om man skal ta turen innom kjøleskapet eller toalettet. Kjenner du deg igjen?

For det er faktisk ille å være fet. Ikke bare er det lite sjarmerende, det er direkte smertefullt også.

Før sommeren gikk alt av seg selv. Både treningsrutinene og kostholdet var spikret, klokt og riktig. Så skjer det som ikke må skje. Juni bringer med seg lange lyse kvelder, grillmat, vin og dertil egnet tilbehør. Norske jordbær og italiensk is til dessert. Noen duggfriske pils ble et lett bytte. Det var jo varm denne dagen også. Shortsen ble merkbart trangere for hver time som gikk.

Å spise fisk tre ganger i uka hjelper neppe på vekta når tilbehøret er fete sauser og en kilo poteter. Vafler er også dessert. Med krem.

The End...

Yomie via Compfight 

Så var det smertene. Å føde ryktes smertefullt som langvarig pinsel. Å ha den samme svære magen, på grunn av elendig kosthold over tid, der årsaken er mengder med øl og digre hamburgere, er helt sikkert minst like smertefullt. Man kaster etter pusten bare man skal tørke seg. Å gå trapper har man jo sluttet med for mange kilo siden.

Mange nordmenn vet nok ikke hva det egentlig betyr å være sulten. Vi har tilgang til mat hele døgnet, de fleste av oss. Dessverre er det noen som misforstår dette, og faktisk spiser nesten hele døgnet. Heldigvis har det ikke kommet til det pinlige stadiet at jeg står opp om natten for å klemme innpå en skive med peanøttsmør eller tre. Ikke ennå.

Å være farlig overvektig er ikke bra for helsa sies det. Derfor bør man spise lite, ofte og være i bevegelse som i fysisk aktivitet. Det er lett når det finnes ostegrill, bearnaise, digre skolebrød med masse kokos og fandens oldemor, over en lav sko i de aller fleste butikker. Som ligger der og frister oss fete. Da er det lett å reise hjem med Cottage Cheese og Rugsprø i handleposen. Og kun det!

Ekspertene og ernæringsfysiologene bør åpenbar slippe å få skylda for at alt for mange nordmenn – lukker øynene for hva som faktisk går inn i kjeften, over alt for lang tid, alt for ofte. Milliarder av kroner går med hvert eneste år i et desperat forsøk på å utsette døden, for folk som er i ferd med å spise seg ihjel. Diabetes 2 er som kjent den nye folkesykdommen. Livsstilssykdommen som dreper deg. Da er det ikke snakk om kos og for mye grillmat, da har man spist seg alvorlig syk og trenger daglig medisinering.

Du blir hva du spiser heter det i en velklingende reklame. Spiser du for mye du ikke har godt av, blir du til et fjell. Før du dør.

Det var luft denne gangen, heldigvis.

 

Vargas

Tags: diabetes 2, ernæringsfysiologene, fet, kosthold, luft, overvekt, sult, trening

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Premier League – City vs United, større blir det ikke!

Mulig fansen er uenig, og at Liverpool's møte med Manchester United er sesongens viktigste kamp å ikke tape. For Mourinho...

Landslaget – derfor bør Høgmo trekke seg!

Det faktum at NFF (Norges fotballforbund) fortsatt har full tillit til landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier litt om innstillingen. Hvor er...

Lukk