– Er du for ivrig på nettet så kan du få problemer og i verstefall oppsigelse- Ingen bedrifter kjøper inn dyrt pc utstyr for at de ansatte skal sitte og chatte, være på Facebook eller kanskje bruke dyrebar tid på å se på lettkledde damer eller surfe porno. Hvis det går ut over arbeidet man skal utføre.

– Noe annet er det å være på Internett i arbeidsrelatert øyemed. Og det er ofte derfor svært mange bedrifter har Internett tilgang på jobb pc-ene. Internett er et fantastisk hjelpemiddel hvor man kan finne nesten alt, og det brukes flittig av de fleste bedrifter.

Jobber man hjemmefra så kan man tro at det å surfe er greit. Men større bedrifter med IT ansatte og kvalifiserte ansatte innen software, kan lett finne ut nøyaktig hvilke nettsider du har vært innom fra den pc´n du disponerer.

– Arbeidstakeren har inngått en avtale med deg om å arbeide i den fastsatte arbeidstiden. Det strider i mot avtalen å bruke tiden på andre ting uten din godkjennelse. Du har derfor full anledning til å nekte en ansatt å bruke arbeidstiden på oppgaver som ikke har noe med jobben å gjøre.

– Noen bedrifter har sikkert i arbeidskontrakten at det er lov til å surfe på nettet, men at det skal ikke gjøres framfor jobbrelaterte oppgaver. Jobber man der det er hektiske perioder, og mer bedagelig trafikk ellers så kan dette være en smart gode å ha til sine ansatte-

Foto: idg.no

– Dersom du oppdager at en ansatt er mye ved PC-en, uten å få gjort jobben sin, er det grunn til å gripe inn. Det hender at bedrifter opplever at ansatte laster ned store mengder med tunge filer som musikk, filmer, eller bruker nett-tv og nettmusikk, såkalt streaming. Dette tar opp mye datakapasitet, og kan hindre normal bruk av dataanlegget. Dersom arbeidstakeren har drevet med virkelig storstilt nedlasting på et lite nett, kan han bli ansett som illojal og vedkommende risikerer oppsigelse.

Jeg mener det er opp til hver enkelt arbeidstaker å tenke litt fornuft mht surfing på nettet. Er det noe spesielle gjøremål som å betale en regning, skrive en mail eller finne en nettside til private gjøremål, så er det bare å spørre. Har du en ok arbeidsleder eller sjef, så er disse ofte smidige og lar de fleste få lov til å bruke de hjelpemidler bedriften har tilgjengelig.

– Skal vi tro en ny, australsk undersøkelse fra Universitetet i Melbourne er de ikke så ille å ta noen korte surfepauser på jobb. – Korte pauser, som ikke avbryter hverdagen for mye, som å surfe litt på internett, får tankerne til at slappe av, så konsentrasjonen resten av dagen er bedre, sier Brent Coker, som står bak undersøkelsen, til Sydney Morning Herald.

– Dessuten så er det smart å ha oppdaterte arbeidstakere som vet hva som skjer ellers i verden, man blir ikke så intelligent av å være på Facebook hele dagen, men er man innom informative og gode nettsteder så kan det altså være til en hver bedrifts beste at de ansatte bruker noen pauser på å surfe på Internett.

Surfer du på nettet i arbeidstiden?

Kilde: http://www.ledernett.no/id/47600.0

Vargas

Tags: Internett, Jobb, surfe

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
6. Sans realistisk eller lureri?

  Jeg tror på det jeg ser, men det kan være filmtriks. Ville ikke det bli avslørt etterhvert? TV Norge...

Hør Linnéa Myhre lage hit på P3

  http://p3.no/klubbslager/   Norges desidert beste blogger http://www.linniiie.com/ Linnéa Myhre er med i den faste spalten popsalongen på P3 og har...

Lukk