Bård Vegar Solhjell og Audun Lysbakken mener ledervalget bør avgjøres ved uravstemning. Det samme gjør Heikki Holmås, som i likhet med Solhjell har bekreftet at han vil overta etter Kristin Halvorsen.

De tre skjeggete mennene er alle helt klare på at de selv er den beste kandidaten til å ta over etter Halvorsen som trekker seg til våren, som leder i Sosialistisk Venstreparti.

Heikki Holmåas blir sett på som en utfordrer og kanskje en joker da han ikke har vært i den politiske ledelse, men kun stortingsrepresentant den seneste tiden.

39- åringen kan bli valgt foran sine to nestledere da dette valget er helt åpent.

Det som kanskje er noe overraskende er at ikke Inga Marte Thorkildsen er vurdert som en verdig arvtaker. Jeg er overbevist om at hun ville vært en minst like godt kandidat som de tre med ansikts-hår.

– SV-velgerne har fått mye igjen for å stemme på oss, sa Halvorsen til trampeklapp fra en fullsatt valgvake på Rockefeller i Oslo Det er en sannhet med visse modifikasjoner, og det er selvsagt ingen hemmelighet at SV har solt seg i glansen av AP og Jens Stoltenbergs villighet til å ta SV med i regjering sammen SP.

Nå kan Halvorsens avgang være med på å velte hele regjeringen om ikke de får på plass en ryddig og solid leder snarest. Også SVs meget svake valgresultat er selvsagt en hodepine for Stoltenberg.

– Det alene kan være vanskelig nok, da ingen av arvtakerne hennes er i nærheten av å fylle Kristin Halvorsens sko. Til det er de tre som kan ta over, for lite tydelig, for lettvektere å regne i norsk politikk. Dette kan selvsagt endres. Men vedkommende får en meget vanskelig jobb, og en enorm utfordring i å ta SV opp og fram.

Det er grunn til å tro at det er Audun Lysbakken som foreløpig ligger best an til ta over som leder i SV.

Hvem tror du kan gjøre en best jobb som leder i SV, og dermed bør lede partiet?

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Voldtekt – Kvinner er fritt vilt

Voldtektene i Norge eskalerer, og kvinner er på mange måter fritt vilt.  Etter terrorangrepet 22. juli har de fleste ressurser...

Lukk