Den kjente italienske fotografen Yossi Loloi har via sitt spesielle prosjekt laget en utstilling av 20 svært overvektige kvinner som han har kalt «Fullbeautyproject».

Fotografen sier at han fokuserer på å fotografere kvinnene på en måte som får dem til å fremstå som stolte og komfortable – i en annen setting en man vanligvis ser dem.

Man kan lett se at disse kvinnene må ha en vanskelig hverdag der bare det å ta seg en dusj og å kle på seg kan være et slit. De fleste er nok også fysisk syke av å være så overvektig. Endrer de ikke på sin livsstil vil de dessverre kunne dø av forskjellige årsaker knyttet til sin vekt.

– Det er ikke fotografens fokus. Han vil sette disse svære kvinnene i sentrum på en positiv og elegant måte. Noen ser det vakre i det meste, og det finnes personer som tenner på overvektige kvinner. Allikevel kan man ikke la være å heller synes synd på dem.

Det kan umulig være lett å leve slik.

Foto: Yossi Loloi

– Jeg mener det er svært viktig å la overvektige få lov å vise seg fram, på lik linje med normal-vektige modeller. Faktisk er Big Size modeller mer i vinden enn noen gang, noe Motehuset Marc Jacobs har satt fokus på.

Han bruker stadig oftere store modeller til sine utstillinger får å vise fram sine kreasjoner. Mote-verden har reagert positivt på dette og vi har sett stadig fler frodige, store, flotte og sexy modeller prege forsiden på de store motemagasinene.

Kudos til Marc Jacobs.

Allikevel er det helt åpenbart at de aller fleste av disse modellene i «The Full Beauty Project» hos fotograf Loloi, ikke frivillig vil være så svære som vi ser i hans utstilling.

Disse bildene vil garantert sette fokus på kvinnekropp, idealer og hva som er kan aksepteres som modell og ikke. En meget viktig debatt som bør gjøre det lettere for svært overvektige kvinner å menn å få være seg selv og få være i fred.

Er det slik de fleste kvinner vil se ut om 100 år om vi fortsetter i å hive innpå sukker og junkfood? Er disse store kvinnene like mye kunst som andre normale nakne kvinner kan være, eller er det en form for sirkus med feminine klovner uten rød nese?

Er de vakre? Fotografen mener så absolutt det.

Vil du se fler nakne svære kvinner så er det bare å på  Fullbeautyproject.com.

Kilde: TV2.no

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Menn bør la være å bli med kona på shopping

For sin egen helses skyld, bør alle menn med respekt for seg selv, la kona dra på shopping alene.  Kvinner...

Brutal vold øker i Norden

I Norge har man Nokas-saken friskt i minne. Sverige opplevde nylig væpnede ran i Södertälje, der en av ranerne ble skutt av politiet....

Lukk