Oljeprisen går rett til himmels og den norske krona taper seg i verdi for hver time som går. Det gir deg en betydelig dyrere sydentur eller annen type utenlandsferie. 

Siden starten av august i fjor har kronen falt fra 7,2 til 7,9 mot euro – altså omkring 10 prosent.

Eksperter som følger børsmarkedet nøye mener at dette er en forbigående effekt fordi sommer gir store svingninger i markedet fordi det opereres med langt lavere tall enn ellers i året.

Hvis den norske krona holder seg lav, er det duket for en rentenedgang ved neste justering hos Norges Bank nettopp for å unngå enda en mer svekket norsk krone.

 – Problemet med den svekkede norske valutaen er norske forbrukere i utlandet som får mindre for pengene sine i sommerferien. Du som ferierende turist bør sjekke kursen nøye da den kan svinge fra dag til dag.

– Handelslekkasjen til Sverige er på svimlende 13 milliarder kroner. Med en svekket krone vil dine ukentlige stor-innkjøp på Svinesund og på Systembolaget i Strømstad bli langt dyrere enn bare for noen få uker siden.

Den lave renten bøt utnyttes til fulle, den blir ikke like lav i all evighet. Den vil før eller siden svinge opp igjen, Da bør du allerede nå bruke det til din fordel med å sette til side noen kroner til renten igjen stiger.

– Fordelen for den svekkede norske valutaen er at norske bedrifter som eksporterer sine varer til andre nasjoner, får langt større fortjeneste for sine varer. Handler du selv på Internett, på utenlandske nettsider, vil prisen på de varene ha steget en hel del på kort tid.

– Det smarteste du kan gjøre med dine penger er å ikke bruke mer enn du har, uansett hvor du er sommer som vinter. En selvfølgelighet, Allikevel er det rekordmange som bruker langt mer penger enn de har, og reiser på ferie med kredittkort.

Økonomisk måtehold bør alle unge få fra sine foreldre.

 

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Terroristens ytringer en trussel for alle?

AUF har sin første sommerleir etter 22.juli 2011 da Anders Behring Breivik endret Norge med sin bombe og massedrap. I demokratiets navn...

Lukk