De fleste tenker med gru på resultatene og den fotballen som ble spilt under Per Mathias Høgmo. Nå er det endelig avgjort hvem som tar over, og det måtte en svenske til. 

Henning Berg, Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær, Erik Hamrén og helt sikker noen fler, takket høflig nei, de hadde andre ting å gjøre enn å være sjef for det norske landslaget.

Nå har den erfarne Lars Lagerbäck (68) valgt å takke ja. En ny historie skal skrives i lokalene på Ullevål Stadion og vi kan ikke annet å si at vi gleder, for stort verre enn det har gått en stund, kan det neppe gjøre igjen.

Ny norsk landslagssjef, Lars Lagerbäck, Foto: TT Sverige

Tallene under Høgmo forteller en grusom historie om en mann, en trener som rett og slett ikke hadde peiling. 10 seire, 7 uavgjort og hele 18 tap er fasiten. Lagerbäck vil sannsynligvis knuse den statistikken.

Svenske sportsjournalister trodde ikke sine egne øyne, og hadde håpet den tidligere svenske landslagssjefen skulle bil værende i det svenske forbundet. Men Nils Johan Semb i NFF, har nok viftet med sjekkheftet for å lande denne avtalen.

Hvem er Lars Lagerbäck? Jo det er magikeren som gjorde islandske vikinger om til fantastiske fotballspillere før og under EM i Frankrike i sommer. Hvem kan glemme det? I hvert fall ikke England og Roy Hodgson.

Svensken skal, ifølge de som kjenner ham godt, være en svært nøye trener som alltid liker analyser og prenter inn detaljene på sin spillere. En sjef som ikke liker de store ord og snakke om hva som er bra, god eller underholdende fotball. Noe som bør passe for norsk toppfotball som hånd i hanske. Store ord har vi vel langt oppe i vrangstrupen fortsatt.

For alle som tror at Norge skal bli like gode som Island over natta, blir nok skuffet. Lagerbäck må få tid til å finne sin spillergruppe, drille disse, forhåpentligvis gode, unge og sultne spillerne til et slagkraftig landslag. Spillere som vil blø for nasjonen, som vil sloss for en plass i troppen og for en plass på laget.

Norge er som kjent i ferd med å dumme seg ut i gruppe C, i VM-kvalifiseringen til Russland i 2018.

San Marino, var like ved å banke Norge på Ullevål, heldigvis var noen av de beste amatørene tilbake i republikken grunnet skader. Ellers kunne det ha blitt braktap, der også. Lagerbäck har en vrien oppgave, det er seks vanskelige kamper som skal spilles. Fire er spilt, der tre er tapt. Norge har kun 3 poeng.

Tyskland leder vår gruppe suverent med 12 poeng, det er Tsjekkia, Aserbadsjan og Nord Irland vi må ha fokus på. Europa har totalt 9 grupper, der alle vinnerne går videre til sluttspillet, de åtte beste toerne, må ut i innbyrdes play-off, om de fire siste ledige plassene. Norge må altså ta 2. plassen. Den er det Nord Irland som har, med 7 poeng.

Lars Lagerbäck har skrevet en kontrakt som gir ham muligheten til å forsøke å få Norge til EM i 2020, som arrangeres i 13 forskjellige byer.

Om Lars Lagerbäck plukker ut de beste spillerne, deriblant Real Madrids Martin Ødegaard, som er på lån i Heerenveen? Selvsagt, den tidligere landslagssjefen for Sverige, Island og Nigeria – har allerede proklamert at han ønsker å ha med de aller beste. I motsetning til Høgmo, som spilte med midtbanespillere over hele banen.

Første viktige kamp for Norge, under Lagerbäcks ledelse er mot Nord Irland, 26. mars.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hvem er du sexy for?

Hvem er du sexy for? Kvinner og menn i alle aldre liker oppmerksomhet fra andre. Det får nesten alle kvinner...

MENY kaster seg inn i Priskrigen

MENY kaster seg inn i Priskrigen. Norgesgruppen vil være med å leke gjennom sine digre MENY-butikker. Fra før er KIWI...

Lukk