http://www.youtube.com/watch?v=0gVDOenqdzY

Svenske tabloider og nettaviser flommer over av spark til Norges OL-fiasko. De mener det er patetisk å skylde på smørerne når de blir knust av sterke svensker i både kvinne- og herrestafettene. Norge hadde på ny svært dårlige ski, det kan umulig være det eneste svaret på Norge fiasko-OL.

Expressen.se har Chris Jespesen uttalelse etter sitt fiaskoløp: «Han kan ju testa åka på skidorna själv» når Daniel Richardsson sier at «kanskje inte bara skidorna«. Krangelen har bare så vidt begynt og det er åpenbart at de norske løperne og støtteapparat er forbanna på svenskenes breiale overskrifter og uttalelser.

Aftonbladet.se skriver følgende:

Norge skulle ta revansch efter damernas stafettfiasko i går.

Men det norska herrarna svarade för en ny genomklappning och knäcktes av Sverige.

Då skyller de på vallningen – igen. – Man börjar nästan gråta, säger Eldar Rönning till Sportbladet.

– Selvsagt kan man forstå svenske journalisters peting, mobbing og «krigs-typer» i avisene når det er så stor klasseforskjell mellom de antatt mye svakere svenske løperne mot antatt normalt mye sterke nordmenn. Det norske støtteapparatet for kvinner og herrer har en formidabel jobb å gjøre.

– Svenskene må få lov til å mobbe oss, når vi er svært dyktige på å mobbe dem når det går galt. Oftest er det Petter Northug som bruker å terge svenskene, nå er det han og alle de andre norske som får tilbake med samme mynt. Så fortjent så fortjent.

– Det er all grunn til å «bøye seg i hatten» som Heidi Weng så kledelig sa det etter kvinnestafetten. Vi må bare bite i det sure gresset og innrømme at Sverige er langt bedre enn alle våre skiløpere pr dato. Det er fortsatt noen skirenn igjen i Sotsji, disse er det all grunn til å tro at løperen selv ønsker å revansjere seg i.

Svenskene, alle sammen har fantastisk glid på sine ski, i tillegg har de prikket kalas-formen. Norge har verken god nok glid og ser ut til å ha for lite krefter igjen på slutten av alle sine etapper. Dårlige ski er selvsagt en viktig faktor, men er det bare skiene? Man blir tvunget til å stille spørsmålet.

Om smørerne nå endelig har funnet noen svar, kan det bli gøy i OLs siste uke. 30 km for kvinner, lagsprint (kombinert kvinner/menn) og 50 km på OLs siste dag. Skirenn som henger svært høyt der en individuell medalje er gullroten på de to langdistanseløpene.

Inntil neste løp er det bare å ligge unna svenske aviser, nettaviser eller OL-sendinger fra Sverige. Der er det vi som nå får svi.

Norge gikk inn til 5. plass på kvinnenes 5 x 10 km stafett, herrelaget gikk inn til den begredelige 4. plassen på 4 x 10 km stafett, mer enn et minutt bak suverene Sverige. Smertefullt er det, men det er som sagt bare å bøye seg i hatten for sterke svensker.

 

Foto: Flickr/  laserlars

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Selvmordstanker, depresjon og nedstemthet- DU har selv løsningen!

Om du føler at livet ditt ikke er verdt å leve, der du bruker det meste av din tid på...

NRK kaster seg på reality-bølgen, snart kommer «Anno»

Du har helt sikkert hørt om Skandinavias største TV-produksjonsselskap Strix, som tidligere har hatt ansvaret for store produksjoner som "Farmen"...

Lukk