I Sverige er man der man var i England på 70-tallet. Med tribunebråk og hooligans som ødelegger fotballkamper pga bråk, slåssing og hærverk. Nå er det ikke bare fotballen i Sverige som har hatt problemer, men også Ishockey arenaer er blitt belemret med mobb som kun møter opp for å lage bråk.

Først fikk Helsingborg-keeper Pär Hansson øresus etter nesten å ha blitt truffet av en kinaputt. Mens han gikk ned på kne og holdt seg til hodet for å døyve smertene ble han angrepet av en tilskuer som kom seg inn på banen og slo til keeperen.

 

Foto: Aftenposten.no

 

– I Norge er vi foreløpig forskånet for slike pøbelstreker med noen få unntak. Og jeg mener bestemt at det er fan- klubbene selv som må ta tak. Ingen er tjent med å ha pøbler i rekkene, frys disse ut før det ødelegger for alle som har et hjerte for en klubb. Angrep på spillere, hærverk, sjikane og vold på tribunene hører ingen steds hjemme og ødelegger for alle som er interessert i å se live idrett på arenaen og for alle involvert i de klubbene som rammes av pøblene.

I Sverige er det nå så ille at statsminister Fredrik Reinfeldt har engasjert seg og forlanger aksjoner umiddelbart.

Det var i kampen mellom Malmø FF og Helsingborg at en 18 åring tok seg inn på banen og gikk løs på Helsingborgs keeper Pär Hansson som fikk behandling for øresus.

– Norske supporterklubber er godt organisert, men de som leder disse bør være på vakt, det er nok at noen få starter så blir fler med.  I Norge har vi cassuals. Fans som ønsker å sloss med andre fans, i parker og på parkeringsplasser. Om disse får kommet inn på en arena i Tippeligaen så er helvete løs.

Det er svært viktig at de som ønsker å gjøre alt annet enn å se på kampen, enten det er hockey eller fotball- blir stoppet før de får muligheten til å lage kvalm. Vi ønsker ikke svenske tilstander på norske arenaer.

En U21 kamp mellom Malmø FF og Helsingborg skulle ha gått i kveld, den er avlyst grunnet frykt for tribunebråk. Da har det gått alt for langt.

Skal idiotene få vinne?


Vargas

 

 

Kilde

 

http://www.vg.no/sport/fotball/ligaer/sverige/artikkel.php?artid=10086110

http://fotball.aftenposten.no/incoming/article201556.ece

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/sverige/allsvenskan/malmoff/article13079475.ab


Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Medias søkelys på sex-sladder når nye grenser

  Privatlivets fred forsvinner i det øyeblikket du er en kjendis Imogen Thomas Foto: thesun.co.uk   Den smekre 28 åringen som...

Pedofile overgripere offentlig uthengt?

  Har du et barn som du er villig til å gi til en pedofil overgriper? Ikke det, hvorfor gjør...

Lukk