I Sverige kommer det nå nye ansikter på 200- seddelen og 20- seddelen. Skulle det samme vært gjort i Norge også? Vel, vi har jo ikke 20- seddel, men vi har 100- seddel. Hva med Wenche Foss på en av disse? Eller kanskje Olav Thon på en av sedlene.

Svenskene har valgt selveste Ingmar Bergman på 200- sedlene, og hele Nordens Astrid Lindgren på 20- sedlene.

Jeg mener bestemt at våre sedler med Kristian Birkeland ( Grunnleggeren av Norsk Hydro) på 200 «lappen» og Kirsten Flaggstad (operasanger) på 100 «lappen», har gått ut på dato for lenge siden.

Jeg er ikke riktig sikker på at vedkommende som skal være avbildet på norske sedler kan være i live eller må være død. Man kan selvsagt ikke fly rundt å drepe folk i ett sett bare for at de er ønsket avbildet på pengesedlene heller.

Men er det ikke mange fornemme mennesker som har gjort mye nytte for seg her i landet, og som har fortjent en plass på en av «lappene»?


Foto: spredet.no

Petter Stordalen, Odd Reitan, Kjell Inge Røkke, Stein Erik Hagen eller kanskje Gro Harlem Brundtland? Eller hva med Petter Northug og Marit Bjørgen? Alle disse ville vært perfekte på flere av Norges Bank sine sedler. Men så var det dette om de må være i livet, og det tror jeg disse nevnte er. I hvertfall fysisk til stede.

– Vi bør uansett ikke være noe dårligere enn svenskene og jeg synes det er på plass med en folkeavstemning rundt de norske sedlene. Ikke det at jeg har så mange av disse, men det er jo et viktig symbol hvem som er avbildet, og det har vært et skikkelig rabalder i Sverige om hvem som skulle være på sedlene.

Det gikk rykter om Bjørn Borg og Carola Häggkvist skulle pryde hver sin seddel. Men da måtte jo begge taes av dage først, og sånt kan man jo ikke gjøre. Ikke en gang i Sverige.

Hvem synes du burde ha fått en plass på de nye norske sedlene?

Vargas

http://www.vg.no/sport/ski/langrenn/artikkel.php?artid=10091718

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
IDOL- nå har du sjansen til å bli stjerne

  IDOL kommer endelig tilbake, dessverre vil andre si. Men TV2 største talentkonkurranse kommer på besøk i en storby ikke...

Oslo- hovedstad for vold og voldtekter

  - Man kan se Oslo- ordfører Fabian Stang i nyhetene, med skjult mikrofon, der han får tilbud om kjøp...

Lukk