Hvis Russlands president Vladimir Putin er så kørka dum at han velger å sende en Ubåt inn i den svenske skjærgården, så må han pent finne seg i å bli gjort til latter for en hel verden. Ihvertfall om denne blir torpedert eller avslørt på annen måte. 

Verken Sverige eller Finland er en del av NATO-styrken som teller 28 nasjoner, men nettopp fordi Russland gjennom hele 2014 ha raslet med både sabler, kuler og krutt- har begge de to nordiske landene kommet nærmere et Nato-samarbeide.

Russland har ikke hatt større militær aktivitet i nordområdene mot Vest på mer enn 20 år. Ingen vet årsaken eller konsekvensene til den økte militære opptrappingen. Men et funn av russisk ubåt i den svenske skjærgården vil få alvorlige følger for Russland.

IMG_1666

– Enda en god grunn til å nærme seg et større samarbeide, ja tilogmed en søknad om fult NATO-medlemskap, kan være aktuelt grunnet Russlands annektering av den ukrainske Krim-halvøya. Og russiske påstander om vestlig støtte til maktskiftet i Ukraina og anklager fra Vesten om at Russland støtter pro-russiske krefter i Øst-Ukraina.

Russland og Putin kommer aldri til å tørre å invadere Sverige, det blir i så fall hans bane som sittende president, det vil få like store politiske konsekvenser som et krigserklæring mot hele Vesten. Siden verken Sverige eller Finland ikke er med i NATO, betyr ikke det at de ikke har noen allierte.

Noe Vladimir Putin er klar over.

På grunn av Sverige og Finlands vilje til å la NATO-landene få bruk deres baser i fredstid, for rekognosering, trening, og militære strategiske øvelser får de også støtte fra NATOs Response Force (NRF) sine to styrker. Disse er bestående av en reaksjosstyrke (IRF) på mer enn 13000 soldater og en forsterkningsstyrke (RPF) på mer enn 15000 soldater. Noe som gjør at både Sverige og Finland vil kunne forsvare seg mot stormakten i Øst om nødvendig.

Både norske og svenske medier går langt i å bekrefte at det er en russisk ubåt det letes etter utenfor Stockholms skjærgård. Vitner påstår i stadig større antall at de har sett noe som ligner på en Ubåt. Foreløpig blir det med påstandene. Sjansene for et bekreftende funn svinner hen jo lengre tid det går, til tross for stadig nye observasjoner.

– Det angivelige moderskipet til det som skal være en russisk ubåt, «NS Concord» har ligget i ro i flere dager utenfor svenskekysten, men i følge svenske nettaviser, skal skipet nå være i bevegelse. Det svenske sjøforsvaret har gjort gjentatte forsøk på å komme i kontakt med skipet, uten å lykkes.

Frykter du en ny «kald krig» der Russland blir sett på som en trussel mot Vesten?

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Edderkoppene kommer!

Noen har fobier mot det meste, veldig mange har Araknofobi, frykt for edderkopper. Du kjenner igjen frykten med det samme,...

Øyevitne- NRKs nye krimserie vil overraske deg!

http://www.youtube.com/watch?v=iod3se4mvE0  Mandag 20. oktober er det premiere for NRKs "Øyevitne", en dramaserie i seks deler. En serie du bør følge...

Lukk