En gullsmed butikk på Østermalm i Stockholm ble nylig utsatt for ran. Mer enn 15 skudd ble avfyrt mener det svenske politiet. Tre personer er foreløpig arrestert for ranet.

Et vitne til dramaet forteller til Aftonbladet at det var full panikk blant publikum som havnet mitt oppe i skuddvekslingene, som kunne vært tatt rett ut i fra en amerikansk actionfilm.

Det er ikke meldt om fysiske personskader mht ranet i Stockholm.

Gøteborg og Malmø har også den seneste tiden opplevd skyte episoder der flere mennesker har blitt skutt og drept. Volden i Sverige har økt i omfang de seneste årene, både med terror handlingen i desember 2010, og masseslagsmål på diverse fotball og ishockey arenaer som de verste tilfellene.

Da er det viktig å heller ikke glemme lasermannen som drepte elleve mørkhudede mennesker tidlig på 1990- tallet.

– Riksdagen i Sverige har  debatt om voldsbølgen som har herjet i de større byene de siste månedene. Socialdemokraterna, som har tatt initiativ til debatten, vil be om regjeringens synspunkter på blant annet skjerpede regler for oppbevaring av våpen og mulighet til telefonavlytting ved mistanker om grove våpenbrudd.

Om ikke noe drastisk blir gjort, vil det bare være snakk om tid før det blir flere drap i form av skyting i Sverige dessverre.

 

Foto: Aftenposten.no

– Både i mars 2010 og i april 2011 har mennesker blitt drept av skudd på åpen gate i Gøteborg. En før tidligere populær og fredelig by besøkt av tusenvis av nordmenn hvert eneste år. Nå gjenstand for gjengoppgjør, med grov vold som merkevare.

Flere ruter med kollektivtrafikk har blitt lagt om grunnet skyting og steinkasting i sentrale deler av Gøteborg.

Grov vold skjer også i Norge, også ved skyting i noen tilfeller, men med langt mindre hyppighet enn i Sverige. Hvis man klarer å se bort i fra 22. juli 2011 selvsagt.

Den grove volden i Sverige er av så alvorlig karakter som bør på den politiske agenda til den er løst. Dessverre er det et meget komplekst problem.

– Skyting og drap er selvsagt det alvorligste tema, men også den volden som skjer på sportsarenaer i de største byene er av alvorlig karakter. Familier kan ikke gå på Hockey eller fotballkamp fordi de er redde for masseslagsmål mellom hooligans.

Det svenske folket er et prøvet folk, som så absolutt bør kunne få gå i fred i det offentlige rom uten å være redde for å bli skutt eller slått ned.

-Her må de svenske politikerne med John Fredrik Reinfeldt og «Moderaterna» brette opp armene og ta tyren ved hornene, eller få fjernet kvisene på det svenske samfunnets rumpe som jeg velger å kalle det.

Terror, vold og drap er de verste problemene og den største utfordringen til det demokratiske samfunnet man ønsker å ha i de nordiske landene.

 

Vargas

Tags: Drap, Sverige, vold

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sterk norsk krone gir kjøpe-fest nordmenn handler for 12 milliarder i Sverige

De fleste nordmenn som har muligheter for å handle i Sverige benytter seg av det tilbudet. Mange sparer flere tusen...

Justin Bieber- 20 dager til plateslipp- feirer med millionvilla kjøp

  Justin Biebers nye plate kommer ut om tre uker, og den kommer garantert til å gå rett til topps...

Lukk