Svenskene har satt sitt mål i OL å bli bedre enn de andre norske utøverne. En målsetting de ikke har noen sjanse til å få innfridd. Norge vil kunne tapetsere pallen i Russland. Sverige har ikke medaljesjanser bortsett i fra stafetten for herrer. De kan ta sølv. Norge vinner også der. Kalla kan nå hederlige plasseringer, men bak de norske jentene. 

Svenske sportsjournalister elsker å hate norske utøvere og spesielt Petter Northug blir mye omtalt gjennom vinteren. For et par år siden ble nordmannen kåret til årets idrettsutøver. I Sverige, det sier litt om hvilken posisjon trønderen har hos søta-bror.

Sannsynligvis fordi han selv legger opp til det, men han har et elsk -hat forhold til alt som har med Sverige og svensker å gjøre.  Han elsker å mobbe svenskene og benytter en hver anledning til å slenge med leppe mot blå-gult. Enten de svenske løperne, journalistene eller svenske kongen. Ingen blir spart når Team- Northug slår til.

Norge foran Sverige som vanlig Foto: Flickr/


– Man skal ikke gå ut for tøft og være for skrå sikker på gull i alt som har med ski i OL, det blir helt sikkert jevnt og andre nasjoner vil få sine gull de også. Hovedsaken for de fleste nordmenn er å komme foran Sverige. Svenske utøvere må gjerne ta medaljer så lenge den er av en mindre valør enn de norske utøvere får.

Å vinne over Sverige betyr selvsagt mest, slik er det helt sikkert for alle de norsk og svenske utøverne også.

Den svenske sportssjefen Peter Reinebo, en allerede presset mann 68 dager før OL tar til. Han syter til internasjonal presse om Norges framgangsmåte mht en tidligere kommentar fra kvinne-trener Egil Kristiansen. Reinebo mener Norge bedriver psykisk spill de ikke kan være en del. Sportssjefen har sett dette tidligere i følge Aftonbladet, spillet til Northug og resten av den norske troppen driver et skittent spill.

Slik er det å takle motgang og manglende sportslig suksess. Sutring på godt norsk.

Martin Johnsrud Sundby og Marit Bjørgen startet sesongen med å vinne løp i den første verdenscup-helgen i Kuusamo, nettopp i OL sesongen. Petter Northug vil komme i form etterhvert, Therese Johaug er ikke langt unna toppformen. En rekke andre løpere står foran sitt livs viktigste sesong, der mange kan være med helt i toppen av vinterens viktigste skirenn.

Eldar Rønning, Sjur Røthe, Astri Urenholdt Jacobsen og Heidi Weng er alle medaljekandidater i OL. Sverige må vel strengt tatt håpe på Charlotte Kalla.

Norge vs Sverige i skisport er og blir rått parti. Heldigvis!

Heia Norge!

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hjem til Jul?

Hjem til Jul? Alle som studerer utenbys, jobber hjemmefra eller av andre grunner ikke er hjemme i store deler av...

Hver gang vi møtes kommer nok en gang å merke deg for livet

Sesong 3 er på vei. Nye artister, nye gode mennesker med enorm musikalsk erfaring er klar for vie mye tid,...

Lukk