Foto: Feriepenger.no

Kanariøyene, Egypt eller kanskje Thailand? Mulighetene er mange om du heller ønsker å tilbringe julen i varme strøk enn å skrape is, sanke ved eller fryse i taxikø på vei hjem fra utallige julebord. Det er billigere enn du tror å tilbringe late vinter dager i varmen. 

Skal du nå opp mot 20 grader midt på dagen og kunne bade i havet må du nok reise et stykke for å få sommer i vintermånedene.

Vi nordmenn har veldig godt av et avbrekk fra den ofte tøffe og kalde vinteren. Å få sol og varme kan gi oss et løft i hverdagen vi lever lenge på. Helt til den norske litt mer usikre sommeren kommer.

– Det viser seg at de aller fleste turoperatører senker prisene jo tettere opp mot julaften du reiser. Fra 21 til 23. desember kan du få en meget rimelig juletur. Men det er viktige ting å huske på. Flyene fylles fort opp, så den prisen du finner på nettet kan raskt bli plukket opp av andre. De billigste reisene går naturligvis først.

 

Foto: Flickr/ Supernrm

– Både Star Tour, Solia og Apollo har lave priser på reiser, spesielt til Kanariøyene. Det du kan velge destinasjoner som Tenerife, Gran Canaria eller Lanzarote. Alle med gode hoteller som er vant til å ta i mot skandinaviske gjester. Mange av butikkene på disse stedene har også et godt utvalg av tradisjonsrike norske produkter. Du skal ikke se bort i fra at de til og med har norsk smør.

– Det går både fly og hyppige båtruter mellom de fleste øyene. Mange som ønsker å se flere av øyene velger å reise til Lanzarote og derfra ta turer til Fuerteventura og Gran Canaria. Et annet elternativ er å velge bosted på Tenerife og konsentrere seg om å se de vestlige øyene: La Gomera, La Palma og El Hierro.

Skal du til Thailand, er det blant annet Ving som kan ta deg dit. Du kan også finne turer med Apollo, Finnair eller på ticket.no

Det er en myte at de laveste prisene alltid er å finne på nettet.

Ofte kan flyselskapene ha kampanjer som ikke reflekteres av prisene som vises på ulike nettsteder. De vil gjerne at konkurrentene ikke umiddelbart skal se hva de tilbyr, og vet at en del reisebyråer har nok kundemasse til at de kan selge en del billetter der uten kampanjer i aviser eller på nett.

Koh Lanta

Koh Lanta Foto: Ving.no

Til tross for store uroligheter så er Egypt et meget ettertraktet reisemål for de fleste. Nordmenn har reist til det vakre afrikanske landet i mange år. Et land som dessverre har hatt mange prøvelser den siste tiden. Heldigvis er landets diktator Hosni Mubarak endelig fjernet.

Den genuine og trivelige atmosfæren møter deg når du kommer til Egypt. Her fins det mange verdensberømte severdigheter og antikke steder. Besøk pyramidene i Giza, en båttur på Nilen eller dra til Kairo og se sfinxen.

Oppdag snorkling og dykking i verdensklasse, Rødehavet er et av verdens varmeste hav og har et fantastisk undervannslandskap. Det er fortsatt forholdsvis billig å leve i Egypt. Strendene er lange og det er fin- grovkornet sand.

Det er mange avganger til Egypt fra Norge i vinter. Søk på nettet eller ta kontakt med et reisebyrå. Det er mange som ønsker å reise, så vært obs på at de beste prisene og de gunstigste flyavgangene blir ofte plukket først.

Husk å sjekke at passet fortsatt er gyldig.

God Tur!

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Hva skal du bli? Usikker? Ta et år i Forsvaret!

Mange unge sliter med å bestemme seg for hva de skal jobbe med etter endt skolegang. Noen vet, andre er...

Lukk