Sydenferie på nordlige breddegrader! Det er absolutt ikke nødvendig å reise langt sørover for å få mest mulig ut av sommeren. Faktisk kan flyreiser eller bilturer som varer i timevis, være ganske bortkastet. Ikke mange mil sørover og vestover fra Oslo, finner man nemlig det som med rette kalles den norske rivieraen.

Lovisenberg camping

 Lovisenberg camping i nærheten av Kragerø, finnes alt det man forbinder med eksotiske sydenferier, og mer til. Strendene, temperaturene og fasilitetene ligner ikke på noe man vanligvis finner i Norge. For dem som besøker denne idylliske familiecampingen, er det knapt til å tro at man faktisk befinner seg på 58° nord.

Det ville være naturligere å tro at man befant seg på langt sydligere breddegrader.

Faktisk så har det gått opp for mange ferierende nordmenn, at charterturer til Middelhavet eller Karibia er ensbetydende med å gå over bekken etter vann. Det samme vannet og den samme idyllen kan man jo finne i vårt eget land til langt større bekvemmelighet.

Derfor er det at mange kaster sine øyne på Sørlandet når lengter etter en skikkelig Sydenferie. Men er egentlig Sørlandet den eneste muligheten?

Sydenferie på nordlige breddegrader!
Foto: Andrea Piacquadio Pexels.com

Sørlandsby

Hvis man for eksempel reiser fra Oslo-området, er det mange timer i bil som skal til før man når frem til fjordene og strendene i sør. Heldigvis finnes det enda bedre alternativer. Kragerø ligger faktisk ikke på Sørlandet, men i Telemark, likevel er det få som har noen anelse om dette.

Byen er nemlig en skikkelig Sørlandsby, og strendene ligger tettere enn de fleste steder.

Det fine er at byen ligger mye nærmere Oslo enn de andre kjente Sørlandsbyene, uten at du går glipp av så mye som en millimeter av Syden-følelsen. Ikke rart Kragerø er blitt til et av landets mest ettertraktede feriebyer!

Lovisenberg familiecamping ligger egentlig ganske for seg selv, og likevel er avstanden inn til Kragerøs isbarer og antikkbutikker så kort at den enkelt kan tilbakelegges på sykkel. Men det er ikke først og fremst det som gjør Lovisenberg til områdets fineste overnattingssted.

Fasilitetene og feriefølelsen kan nemlig måle seg med nær sagt hva det skal være, både innenfor og utenfor Norges grenser. Med andre ord: Denne campingplassen må være en av Norges fineste og morsomste, både for barn og voksne.

Varme svaberg

Det er mange grunner til dette. Ikke mange campingplasser i Norge kan tilby både hytter, hotellrom, restaurant og ferske rundstykker i butikken hver morgen. Dessuten finnes det så mange som 275 plasser for dem som ankommer med campingutstyr. Men det som virkelig skaper den perfekte sydenfølelsen, er badefasilitetene.

I tillegg til en aldeles nydelig strand med ypperlige solforhold og alle tiders utsikt over fjorden, kan stedet by på et stort naturlig badebasseng, bygd ned i svaberget. Som om ikke det var nok, leder en lang sklie fra toppen av det varme svaberget ned i det like varme vannet.

Dette ligner i virkeligheten mer på et badeland enn en campingplass… Så snart man har fått seg en dukkert i sommerværet, er det bare å ta plass i en av solstolene langs bassenget. Finnes det en bedre måte å tilbringe sommerferien på?

Vargas

Pin It on Pinterest