Foto: Aftenbladet.no

 

 

Nå blir regelverket endret og det blir dermed langt vanskeligere å ta seg fri midt i studietiden.


– For enkelte er det Startour-katalogen, og ikke skoleruten som bestemmer når de tar ferie. Vi ser at det er en utvikling i retning av at mange tar ferie midt i skoleåret, sier Hans Wendelbo, fylkestingspolitiker for Arbeiderpartiet i Sør-Trøndelag.

Og opplærings-komiteen i Sør-Trøndelag fylkeskommune gikk gjennom ordensreglementet for alle videregående skoler i fylket, og legger til et meget viktig og riktig punkt:

«Mottatt og bekreftet skoleplass innebærer at eleven har møteplikt til all undervisning. Permisjoner kan innvilges, men ferier i skoletiden skal normalt ikke innvilges».

Du kan derfor være glad for at sydenturen for i år nærmer seg, og at skoleferien nå begynner. Skal du på ferie til inn eller utland til høsten, i vinter eller neste vår, bør du allerede nå begynne å planlegge hvordan du skal få til det, midt i skoleåret.

– Skoleferiene er såpass lange at det bør ikke være umulig å få klemt inn en reise i høst, vinter eller sommerferie. Selvsagt er prisene langt lavere når man reiser i skoleåret, men nå ser det ut til at de fleste elver kan se langt etter billige sydenturer midt i skoleåret, dessverre.

– De videregående skolene er det området fylkeskommunen bruker mest penger på. Når vi gjør det vi kan for å gjøre skolen så bra som mulig, så blir det feil hvis elevene sitter på en kafé i Syden, mener Wendelbo.

Planlegger man godt og i god tid så har man noe å se fram til og elever i videregående er så gamle at det er ikke så pop å reise med mor og far lengre. Da er en spleise-tur med gode venner det beste alternativet til reiser utenom skoletiden.

 

Foto: Nettavisen.no

 


– Elevene har en rett til å gå på skole, men de har også en plikt. Vi ønsker å gi et klart politisk signal om at vår holdning er at elevene helst ikke tar ferie i skoletida. Vi ønsker også å hjelpe lærere og rektorer i arbeidet med å vise at det å være på skolen, er viktig, sier Leder i opplæringskomiteen, Karianne Tung (Ap)

Den norske skole er ikke like effektiv som i land vi liker å sammenligne oss med. Dette viser de nasjonale prøvene, og sammenligningsgrunnlaget med andre land i Norden.

Dette er et steg i riktig retning, og er likt for alle. Skal man ha en utdannelse så må man være der undervisningen er, og det er ikke på et diskotek på  Aya Napa.

 

Vargas

 

Kilde

 

http://www.aftenposten.no/reise/nyheter/article4152929.ece

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Look to Denmark! Alle kriminelle utvises

Dette må jo være et mål for den sittende regjering  også, å vise ut alle som gjør en kriminell handling på...

Hurtigruten- gir alene millioner til Hegnar

  Foto: Hegnar.no 16 juni starter en av NRKs mest spesielle produksjoner noen sinne. Minutt for minutt skal fjernsynet følge...

Lukk