Sykehusstriden i mellom Molde og Kristiansund blusset på ny opp igjen denne helgen etter at den tragiske nyheten om at et barn på 10 måneder døde, da han ikke fikk den hjelpen han trengte i Kristiansund.

Mange hundre mennesker tente lys utenfor sykehuset i Kristiansund da nyheten om dødsfallet til 10 måneder gamle Sebastian ble kjent. Gutten skulle flys til Ålesund og St-Olavs Hospital, der både utstyr, bemanning og kunnskap er langt bedre enn snart sykehus-løse Kristiansund.

Hvor mye penger kan et liv være verdt i kroner og øre? Det faktum at Kristiansund sykehus stenger barneavdelingen på sykehuset i kystbyen i helgene, er utelukkende økonomisk relatert. Gutten ble vurdert av lege, men ble ikke innlagt fordi barneavdelingen var stengt.

Joe Benjamin via Compfight

Her har altså politikerne et liv på samvittigheten, fordi det skal spares penger ved nedbemanning av Kristiansund sykehus.

– Den 10 måneder gamle gutten som døde etter at helikoptret som skulle frakte ham til Ålesund for livsviktig behandling, måtte snu og fly tilbake til Kristiansund; ville etter all sannsynlighet ha fått den hjelpen som kunne ha spart hans liv, hvis Kristiansund hadde hatt et fullverdig sykehustilbud med nok kompetanse og resurser.

Gutten hadde i følge NRK nedsatt almentilstand og flere infeksjoner i forkant av sykehusbesøket, itillegg ble den lille gutten hjerteopererte rett etter fødselen ved Rikshospitalet.

Legene i Kristiansund vurderte ham som så syk at han måtte få hjelp i Ålesund. Da de ikke fikk ambulansehelikopter fredagkveld, fikk de sjokkerte foreldre beskjed om å reise hjem med den syke gutten.

På ny tok foreldre sin dødssyke sønn til sykehuset i Kristiansund, halvannet døgn etter første kontakt med sykehuset ble lille Sebastian endelig fløyet til Ålesund, men for sent. Det ble hans aller siste reise i sitt så alt for korte liv.

Sebastian døde i helikoptret.

En trist og sterk historie om et uskyldig barns død pga udugelige og handlingslammede politikere, som ikke gjør jobben sin.

I følge NRK setter Sebastian enormt stor pris på den støtten de har fått i livets største krise, både i fra Kristiansund og fra kjente og ukjente over hele landet.

 

Kilde: NRK.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt?

Trenger du å annonsere eller markedsføre et produkt? Da kan en godt besøkt blogg være en god investering. I Bloggosfæren...

Lukk