Sykt perfekt – livet på ordentlig, for norske unge jenter. Vil du vite hvordan norske, vellykkede, flotte, jenter egentlig har det? Da bør du se på TV2 onsdag 13. januar, kl 21:40. «Sykt Perfekt» vil overraske, sjokkere og irritere deg. Mest av alt kanskje kunne forstå hva de går gjennom.

Eller du vil kanskje si «Herregud, ta dere sammen jenter!» Etter programmet. Ikke ta livet så bokstavlig, roe ned og heller tenk på de lange og viktige linjene i livet, framfor om makeupen sitter som den skal.

Hvor viktig er det lille merke på veska, skoene og klærne EGENTLIG? Jævlig mye viktigere enn du tror, dust.

Sykt perfekt - livet på ordentlig, for norske unge jenter.
Foto: TV2 Underholdning

Er det så lett, når både det indre og ytre må være perfekt til enhver tid, uansett hvem man er sammen med? Neppe.

Unge norske jenter er kanskje naive og tror på alt det deres forbilder, rosabloggerne skriver og sier på sine blogg-nettsider. Og det er her skoen trykker, det er her presset skapes, og det er her mange unge norske jenter dukker under. For det umenneskelig presse og jage om det perfekte «jeg-et.»

Vi forventer 100% sikkerhet, null faenskap, full lykke. Slik blir livet en kronisk skuffelse

Per Fugelli

Jenter helt ned i 13 års alder kjøper tabletter for å komme seg på do, ofte nok for ikke å se overvektig ut. Noen velger å ikke spise mer enn et måltid per dag av samme grunn, andre bruker tusenvis av penger på slankepulver og annet drit for å ikke miste venner.

Sykt perfekt – livet på ordentlig, for norske unge jenter.

For det gjør man faktisk, mister venner om man ikke holder idealvekten. Hånd i hånd med sitt eget selvbilde. Et Idealbilde som skapes av kunstige forventninger, der vekt og utseende er viktigst. De fleste ser på andre gutter og jenter som overvektig, om de veier 50 kg eller mer. Dessverre.

I Serien «Sykt Perfekt» møter vi sju norske jenter som byr på sitt eget liv og skildrer hvordan det er å være ung i dagens samfunn. Martine Halvorsen (17) er en av dem, og for henne er det å alltid hige etter å lykkes og ikke kunne vise svakhet foran andre en tung byrde å bære.

TV2

Å være ung i Norge i det 21. århundret skulle ha vært som en dans på roser da det meste er lagt til rette for en meningsfylt tilværelse. En 18-åring burde ha det bedre i 2016 enn f.eks i 1996, men på disse 20 årene har det skjedd en endring som har gjort livet belastende for mange. Både gutter og jenter.

Som kloke Per Fugelli sier: «Vi lever i det tryggeste sekund i historien, på det tryggeste sted på kloden. Nyt det!

Internett til folket, som gjorde sitt inntog midt på 90-tallet, skapte også nye helter for mange. Det ble viktig å ta seg godt ut, man skulle være sexy, ha silikonpupper og ligne på Pamela Anderson. Altså, også være blond. Særlig jentene.

Senere, på begynnelsen av år 2000 så vi de første nettavisene, Så for ca 10 år siden kom rosabloggerne.

En annen type helter. Helter som krevde noe tilbake. Rosabloggerne ble til, og uten å mene noe vondt eller ønske om å skape problemer. Men de må ta deler av skylda. De gav seg ut for å leve i «paradis,» en boble som ikke eksisterte. «Blondinbella» toppblogger i Sverige, med millioninntekt,  og de norske heltene Ida Wulff og «Fotballfrue» ble nåtidens Pamela med «Restylane» i leppene, langt blondt hår og tjente i tillegg gode penger på det. Alle jenter ville plutselige være som dem. Selvsagt ville de det.

Og hvem kan peke på de og si at det er feil?

Dessverre skaper fortsatt mange bloggere, kjendiser og superstjerner et forvrengt bilde av det å være ung og vellykket. Se «Sykt Perfekt» og gjør deg opp din egen mening. Har du det som én av de syv jentene i TV2-serien, så er det kanskje en trøst for noen – at de har andre likesinnede å lide sammen med.

Vårt beste tips til unge som sliter. Gi litt mer faen i hva andre mener om deg og ditt liv. Lev livet ditt på egne premisser, slik du vil leve det. I det øyeblikket du bestemmer deg for det, vil det være lettere å puste.

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
EURO 2016 – sommerens vakreste eventyr – det handler om fotball

Det er fortsatt 151 dager igjen, men verdt å vente på. Europas viktigste fotballturnering. Europamesterskapet, denne gang i Frankrike. Landet...

Vinteren nekter å slippe taket – kulden tar liv

Vinteren nekter å slippe taket - kulden tar liv. For de aller fleste nordmenn har januar vært kald og snørik....

Lukk