Sylvi Listhaug korsfestet – mobbing eller kunst? Kunstneren AFK, har malt et bilde av FRPs mest omdiskuterte politiker siden Carl Ivar Hagens glansdager, Sylvi Listhaug.

Bildet er allerede mye omtalt i media, der mange synes en korsfestet politiker er å gå langt over streken – andre mener det er betimelig og riktig. Bildet er kalt “Making a Martyr”.

Bildet kan du se her, publisert via kunstnerens Instagram-konto, hos Dagbladet.no 

Man skal vokte seg vel for å true ytringsfriheten som står sterkt i Norge. Samtidig må man passe på at man ikke gjør kunsten så dramatisk og ondskapsfull at man går over en grense som rammer andre. Alle vet at Sylvi Listhaug ikke lar seg målbinde, men politikeren har familie og venner som kan la seg provosere, bli lei seg og til og med redd – når slike bilder blir produsert og framstilt offentlig. I kunstens navn.

Sylvi Listhaug korsfestet – mobbing eller kunst?
Sylvi Listhaug korsfestet - mobbing eller kunst?
Løvebakken Foto: Stortinget.no

Sylvi Listhaug selv liker å provosere, det er da hun er best og det er da hun skaper blest rundt egne meninger, og sin politiske plattform. Som justisminister i Erna Solbergs regjering, ble hun bundet av en viktig og krevende rolle som minister. Listhaug vil, etter å ha trukket seg, på oppfordring fra statsministeren, få en langt mer liberal og friere rolle som FRP-politiker på Stortinget. Noe hun selv poengterte i den dramatiske talen hun holdt fra Justisdepartementet, før påske.

Å bli korsfestet på et maleri, kan hende Listhaug selv tar med knusende ro. Men det overskrider kanskje en grense for hva som kan være greit og hva som kan oppfattes som mobbing og sjikane. De fleste ser at Sylvi Listhaug elsker oppmerksomhet, men også den knalltøffe politikeren med størst ‘brodd’ av alle på Stortinget, kan synes det blir for voldsomt. Særlig når maleriet har teksten over kvinnens vulva: “Min Kamp!”

Videre har modellen på bildet, som utvilsomt ligner den hardtarbeidende politikeren fra FRP, bundet både hender og føtter, har tornekrone på hodet, med et tydelig blomsterberg under seg. Kunstneren ønsker bevisst å framstille Sylvi Listhaug som et offer. Den nylig avgåtte justisministeren har ikke kommentert maleriet offentlig.

Bør vi ikke passe oss for å gi de folkevalgte en umulig oppgave, ved å mobbe de til taushet og ærekrenkelse? Bør ikke politikerne få holde fokuset på det viktigste, nemlig å forvalte våre verdier og gjøre en best mulig jobb for landet, både på kort og lang sikt?

Gatekunstneren AFK er en kjent maler i Bergen, som har laget en rekke kunstverk i bymiljøet, men ingen har fått større oppmerksomhet enn dette maleriet. Det er et sameie som eier bygården hvor maleriet er gjort, og det vil foreløpig bli stående ifølge Dagbladet.no.

Kunstneren AFK ønsker å forbli anonym, for å kunne være den han er uten fokus på sin person, ifølge NRK.no.

Etter at også internasjonale medier har begynt å kommentere det omtalte maleriet, er garanter ikke siste ord sagt i denne saken.

Hva mener du? Skal det være greit å framstille politikere som “Jesus på korset” eller bryter dette med all sunn fornuft hvor, politikken kommer i andre rekke etter kunsten? Ytringsfrihet til tross?

Kilde: Dagbladet.no

Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Tiende Premier League-manager sparket!

Alan Pardew (56) ble ansatt for å berge West Brom i november, men har hatt en meget svak sesong på...

Lukk