Huseiernes Landsforbund prøver å gjøre noe med dette og har startet en underskriftskampanje. Vil du gjøre det du kan for å få ned en urimelig høy pris for strømmen, fyll ut skjemaet og send det til så mange du kjenner. Dette er det eneste politikerene skjønner, hvis mange nok skriver under.

http://www.stromaksjonen.no/

Statkraft og andre offentlig eide kraftverk produserer over 90 prosent av strømmen i Norge

Å produsere én kWh i Norge koster ca. 15 øre. I 2010 betalte nordmenn i gjennomsnitt 47 øre per kWh.

Totalpris for strøm, nettleie og avgifter for husholdninger var gjennomsnittlig 104 øre/kWh i 2010.

Husholdninger med et normalt forbruk, ca. 22 000 kilowattimer, får nå regninger som er ca. 2 500 kroner høyere enn for lik periode i 2009.

Siste kvartal i fjor fikk offentlig eide kraftverk inn 8 milliarder kroner i ekstrainntekter.

Den høye strømprisen første også til at staten fikk 2 milliarder mer i momsinntekter.

Hvis strømkrisen fortsetter kommer Staten til å håve inn ca. 20 milliarder kroner – i ekstraordinære inntekter fra husholdningene.

Husholdingene betaler i tillegg til dette 430 millioner kroner til Energifondet hvert år (350 millioner pluss 80 millioner i moms). Kun en tidendedel går tilbake til husholdningene fra Enova til energisparetiltak.

Enova er eid av av Olje- og energidepartementet og har som formål å fremme miljøvennlig energibruk og –produksjon. Siden 2006 har Enova mottatt over 39 000 søknader til støtte for energisparetiltak fra husholdninger, men innvilget bare 11 000. I fjor søkte 7 000 husholdninger om støtte. Kun halvparten ble innvilget.

Jeg mener det er på høy tid at den sittende regjering gjør sin plikt, og endrer prisene på kWh slik at folk flest slipper å må låne penger for å greie å betale en urimelig høy prsi på strøm.

Det paradoksale er at det sitter folk på toppen i energiselskapene og håver inn millioner av kroner på strøm som betales av den norske befolkning-

Avgiftene i Norge er urimelig høye fra før, nå må prisen på strøm til huslodningen ned!

Bli med og skriv under du også-

Vargas

 http://www.expressen.se/ekonomi/1.2312325/lagre-elpris-i-januari

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10013530

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Briller eller linser?

Jeg har vært å sjekket synet mitt, og det var en kjempe nedtur. Damen som tok synsundersøkelsen  sa: " Du...

Egypt i brann- President Mobarak er ferdig

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vczHSivgZXE[/youtube]   Afrikas vakreste land brenner og det er stadig mer voldsomme opptøyer i flere større byer, og verst går det...

Lukk