Vurderer du en feriereise til utlandet i år? Da bør du ta en titt på hva Spania har å tilby, fra Costa del Sol til storbyer som Barcelona og Madrid.
En ferie i Spania kan være så mye mer enn bare sol og bading. Det finnes en rekke kulturelle innslag du bør få med deg i Spania, og landet er preget av mange forskjellige kulturer.
Ferie i Alicante
– Et feriemål som kan anbefales på Costa Blanca er Alicante. Dette er et av de mest populære feriemålene i Spania for nordmenn, og det er ikke uten grunn. Alicante kan by på lange strender med finkornet sand og krystallklart vann. Alicante ligger ved Middelhavet, og har et behagelig klima som passer perfekt. Det som skiller Alicante fra mange andre reisemål er at du kan velge og vrake i strender, som passer for enhver smak. Du har langgrunne strender som passer til barnefamilier, surfevennlige strender og bortgjemte klippestrender.
En ferie i Alicante kan være kan absolutt anbefales hvis du skal på en ferie til utlandet!
Alicante Postiguet stranden
I Alicante-området finner du stranden Playa de San Juan, som av mange anses som den beste stranden i hele Spania. Playa de San Juan er syv kilometer lang, men om sommeren kan det faktisk bli trangt om plassen likevel. Hvis du skal på en badeferie i utlandet, så vil ikke Alicante skuffe deg på noen måter. En Spaniareise til Alicante vil også la deg prøve ut spanske matretter som tapas og paella. Det er stort utvalg av restauranter i Alicante, og du finner en restaurant som passer til din lommebok.
Ferie på Costa del Sol
– Velger du å reise til Costa del Sol, som er en annen feriefavoritt for nordmenn finner du en rekke byer og landsbyer som er godt egnet for en ferie. Populære feriesteder på Costa del Sol som kan nevnes er Torremolinos, Fuengirola, Marbella og Malaga. Marbella er en by som er kjent for høy partyfaktor og hit reiser mange kjendiser hvert år. Prisnivået i Marbella er en del høyere enn hva som er tilfellet i andre byer på Costa del Sol.
– Vil du ha en avslappende ferie på Solkysten av Spania er Torremolinos en by du bør ta en nærmere titt på. Med sin korte nærhet til Malaga, så har du muligheten for å ta deg en tur til denne storbyen når anledningen byr seg. I Torremolinos er det en rekke restauranter med spanske og internasjonale matretter og en strand med en koselig atmosfære.
Ferie på Kanariøyene

Kanariøyene har nordmenn valfartet til siden de første charterturene begynte å gå for mange tiår siden. Det er ikke rart at mange velger Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote som er en del av Kanariøyene. Det behagelige klimaet gjør at man kan reise hit sommer som vinter. Hvert år reiser mange millioner til Kanariøyene, og det inkludert flere hundre tusener nordmenn.
Foto av Playa del Cura: Cristian Bortes, rettighetene tilhører fotografen.
Hvilken av øyene man skal velge er et spørsmål som kanskje dukker opp. Tenerife og Gran Canaria er de mest populære øyene, og her skal det mye til at du ikke går på andre nordmenn. Vil du heller på en feriereise til Kanariøyene uten å støte på for mange nordmenn, så bør du heller ta en titt på Fuerteventura og La Palma. Fuerteventura har kanskje de vakreste strendene av alle øyene, så hvorfor ikke?
Storbyferie i Spania
Velger du en storbyferie i Spania vil du få opplevelser du sent vil glemme. Dersom du er fotballinteressert kan El Clasico mellom Real Madrid og Barcelona være noe for deg. Tar du en feriereise til Barcelona, og du liker shopping, vil jeg si at du har kommet til paradis. Handlegaten La Rambla har en rekke kjente merkevarebutikker, og du kommer garantert til å finne de merkevarene du er ute etter i denne katalanske byen.
Hotell i Spania
Hotellstandarden i Spania er generelt god, og prisen man må betale er langt lavere enn hva vi er vant med i Norge. I storbyer som Barcelona og Madrid må du fort regne med å betale 500-600 kroner natten, men dette er ikke ille for to millionbyer. På feriedestinasjonene i Spania kryr det av hoteller, og den billigste prisen får du som regel om du ringer direkte til hotellet. Hotels.com og Booking.com pleier som regel å kjøre en rekke tilbud som gjør at du kan få svært rimelige hoteller på forskjellige steder i Spania.
Vil du lese mer om ulike reisemål i Spania, sjekk ut Spaniareiser.com for flere reise tips.
*
Kilde og foto: Spaniareiser.com
*
Vargas

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Sytende hvite menn!

Sytende hvite menn! Menn trenger ikke en dinosaurdebatt om dame jag og det å forsvare svake kvinner. Det de trenger...

Lukk