Takk for alt, Rúben! For målene, takk for pasningene, og for at du har stått fram som en klippe på mitt lag. Som den siste spilleren i Nuno-æraen som forlater klubben i sommer. Tusen takk for at du turte å komme til Black Country i England, når du heller kunne sole deg i glansen i Portugal. I Champions League med Porto. Så takket du heller ja, når din gamle trener, Nuno Espirito Santo ønsket deg til Wolves.

Bergenet lesetid: 6 minutter

Kapteinen

Takk, Rúben Neves (26) for at du tok tak når alle de andre spillerne ikke orket mer, takk for tidenes mål i engelsk fotball (se video). Og takk for at du har vært en rollemodell, tross din unge alder.

Rúben Neves var den yngste kapteinen som løp ut på banen i Champions League. 17 år og kaptein for Porto. Treneren som gav ham tillit den gang? Julen Lopetegui. Nåværende manager i nettopp Wolves. Om Rúben er kaptein på Wolves? Selvsagt er han det.

Manageren og klubben har gjort alt de kan for å beholde sin maestro, men Rúben vil spille på det gjeveste nivået, i Champions League.

Rúben Diogo da Silva Neves er en portugisisk fotballspiller som spiller for den engelske klubben Wolverhampton Wanderers FC. Den 15. august 2014 debuterte han med å score for Porto i en 2-0 seier over CS Marítimo i Primeira Liga

Wikipedia.org

Takk for alt, Rúben!

Avskjed

Årsaken til at vi hyller Wolves-kapteinen nå, er at han i dag lørdag 20. mai, spiller sin siste kamp i old gold & black. Altså i Wolves-trøya – hjemme på Molineux Stadium. Tusen takk for alle de fantastiske minnene du og Wolves-laget gav oss under Nuno og for at du har vært en viktig representant for mitt lag i seks vidunderlige sesonger.

Les også: Wolves kjøper ung brasilianer

Rúben Neves er elsket av Wolves-fansen med god grunn.

Når dommeren blåser av kampen i dag, Wolves – Everton, vil Rúben Neves og hans medspillere i Wolves, gå rundt banen. Vinke farvel til fansen sammen med sine nærmeste. Nettopp slik det ble gjort forrige sesong. I fjor gjorde Rúben Neves det med tårer i øyene.

Både han og alle fans trodde det var farvel den gang, men da ble Wolves-stjernen værende én sesong til. Det skjer dessverre ikke denne gang. Wolves har sagt at de ikke ønsker å stå i veien for kapteinens ønsker. Og lar ham gå om det blir lagt en halv milliard kroner på bordet. Det blir det.

Rúben Neves kostet klubben kun £15,8m da han ble signert fra Porto sommeren 2017.

Et tegnet bilde av Rúben Neves henger på veggen i min stue Foto: Vargas12.com

Champions League

Hvor skal Ruben neste sesong? Ja, si det. Vi tipper at han går til Barcelona som lenge har higet etter hans perfekte pasningsfot. Men det kan også være at han går til en annen storklubb som skal spille Champions League, neste sesong. Bli ikke overrasket over om han reiser hjem til Portugal.

Vi legger vår lit i at Rúben Neves ikke går til en annen Premier League-klubb.

Det ville ha vært et mareritt å se vår store helt i en annen klubbs farger. Spilleren har sagt at han trives med sin familie, kone og tre barn i Wolverhampton by. Og han har sagt at han gjerne kommer tilbake engang. Mer velkommen er det umulig å bli.

Om vi kjenner spillerens agent riktig, Jorge Menedes, så vil det ikke mangle på tilbud når overgangsvinduet åpner 1. juli. Det eneste kriteriet som står som Rúbens krav vil være spill i Champions League. Og at lønna åpenbart er ok.

Det er et naturlig skifte, enn så sårt det er for Wolves-fans rundt om på kloden, å miste sin aller beste spiller. Men også forståelig at en så god spiller ønsker å spille på den aller største scene. Rúben Neves hører hjemme i Champions League, det ble bare ikke med Wolves. I første omgang.

Omrokeringer

Wolves og Julen Lopetegui har store planer for framtiden, men det er en hake og den heter FFP (Financial Fair Play). Altså, det skal være et sunt og økonomisk forhold mellom kjøp og salg. Ingen klubber kan gjøre som de vil rundt dette. Man må selge før man kjøper eller sørge for at regnskapet går i hop i slutten av hver sesong.

Så også for Wolves, selvsagt. Det betyr at man må selge før man kjøper. Og i Wolverhampton Wanderers er mange spiller til salgs i det kommende overgangsvinduet. Noe Julen Lopetegui ikke var klar over da han tok jobben som Wolves manager. Å forsterke laget blir dermed betydelig vanskeligere, fordi han altså ikke får handlet før han har solgt.

Jonny Castro Otto, Raúl Jimenez, Adama Traore og Joao Moutinho vil etter all sannsynlighet forsvinne i sommer. Sammen med altså kaptein og legende, Rúben Neves. Vi tror enda flere spillere vil forsvinne og som blir erstattet i sommer. Så omrokerignene vil komme, det vil bare ta litt tid.

Julen Lopetegui forbereder seg på å bygge et lag rundt Max Kliman og de andre sultne unge spillerne i Wolves. Og et liv uten sin juvel Rúben Neves. Om han får de spillerne han ønsker seg, vet vi ikke før i august.

Vil de kinesiske eierne Fosun bla opp nye milliarder til nye spillere? Vi håper og tror det.

Innen den tid har Rúben Neves forlatt Wolves og signert for en ny klubb som vil gi ham muligheten til å skinne i Champions League – på den aller største fotballscenen. Der stjerner hører hjemme.

Takk, Rúben!

Øyvind Teige for

Vargas

Pin It on Pinterest