Du må ikke bli overrasket om det er nettopp Marit Bjørgen (34) som er ekspertkommentator i NRK, neste år til samme tid. Når de aller best kvinnene i skisporet skal sloss om seieren Tour de Ski, opp monsterbakken i Val di Femme.

– Marit Bjørgen har nemlig vunnet alt som vinnes kan, i februar skal muskelbunten; som har en meget høy stjerne blant det norske folk, prøve å ta gull i VM i Falun. Etter det kan hun legge opp med flagget til topps. Hun har ikke sagt så mye om det, men bli ikke overrasket, for har man vunnet alt man kan vinne, er det kanskje greit å gi seg også.

Man kan ikke drive en så krevende idrett så mye lengre når man har nådd en viss alder, Marit har vært klar på at hun ønsker seg barn med sin Fred Børre Lundberg (45), tiden kan være inne for ski-dronniga, å abdisere, hun blir 35 år i mars.

 

Marit BJOERGEN

Marius Konrad Eriksen via Compfight

Norge blir en attraksjon fattigere, men det er forståelig på mange måter. Marit Bjørgen er ikke bare best i skisporet, hun er en fantastisk person, både som treningskamerat og som representant for norsk skisport, de som kjenner henne best, er livredd for at hun skal gi seg nå.

Heidi Weng, vakre, sympatiske Heidi Weng gråt for sin lagvenninne etter mål-gang, gledestårer i spedd litt frykt for at mor- Marit skal legge skiene på hylla. Og noen tårer for sin egen gode tredjeplass i Tour de Ski. Therese Johaug startet som nummer tre, men tok igjen Weng i monsterbakken og tok andre plassen bak suverene Marit Bjørgen.

Her er Marit Bjørgens beste meritter:

  • 6 OL-gull, 3 OL-sølv og 1 OL-bronse
  • 12 VM-gull, 4 VM-sølv og 3 VM bronse
  • Vunnet verdenscupen sammenlagt 3 ganger
  • Vinner av Tour de Ski 1 gang, sølv 2 ganger
  • Vunnet verdenscupen i sprint 4 ganger
  • Hun er mestvinnende utøver i verden, med mer enn 70 verdenscup renn individuelt

Marit Bjørgen har hatt en fantastisk karriere og hun vil stå som en bauta for norsk skisport for de kommende generasjoner. Trønderen viser følelser, hun er ærlig på at det har vært tøft, men kommet tilbake bedre enn noen gang, det norske folk gråter med henne. Et forbilde for mange, en helt for alle.

Takk for alt du gav oss Marit, nå kan du hvile.

 

Vargas

Translate »

Pin It on Pinterest

Les også vår forrige artikkel
Bony til storklubb i Premier League!

Wilfried Bony (26) går fra Swansea til Manchester City, klubbene er enige om en overgangssum på £28 millioner. Spissen vil...

Anonymous til krig mot terroristene!

Martin Clavey via Compfight Anonymous er en internasjonal internett hackergruppe som går til digitalt angrep på bedrifter eller organisasjoner som...

Lukk